2021 Yılı e-Fatura Geçiş Tarihleri ile e-Defter Geçiş Süreci

2021 Yılı e-Fatura Geçiş Tarihleri ile e-Defter Geçiş Süreci

Firmaların, günümüz teknolojisine ayak uydurarak süreçlerini daha hızlı ve kolay yönetmesini amaçlayan dijital dönüşüm süreçlerinde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dijital dönüşüm sonucunda iş süreçlerini dijitale taşıyarak zaman ve maliyetten tasarruf edecek olan iş yeri sahiplerini ilgilendiren Gelir İdaresi Başkanlığı Yeni Tebliği ile 2021 yılı için e-fatura ve e-defter zorunlu geçiş tarihleri belli oldu!

e-Fatura Nedir?

Yeni bir belge türü olmayan e-Fatura, kağıt fatura ile aynı hukuki özelliklere sahip ve dijital ortamda hazırlanmış elektronik bir fatura çeşididir.

e-Defter Nedir?

Vergi Usul Kanunu (VUK) ve Türk Ticaret Kanunu (TTK) hükümlerine göre tutulması zorunlu olan yevmiye ve tüm defterlerin, dijital ortamda dosya şeklinde hazırlanması; kaydedilmesi ve elektronik imzayla gerekli hallerde ispat aracı olarak kullanılabilir olmasını sağlayan bir başka dijital dönüşüm uygulamasıdır.

Kapsamı günden güne genişleyen dijital dönüşüm uygulamaları hakkında ise geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni bir tebliğ yayınlandı.

Bu tebliğe göre;

2020 yılında 5 milyon TL ve üzeri brüt satış hasılatı veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı olan firmaların 2021 yılının Temmuz ayına kadar e-faturaya geçmelerinin zorunlu olduğu Gelir İdaresi Başkanlığı tarafınca duyuruldu.

Buna ek olarak, yıl sonuna yani 31 Aralık 2020 tarihine kadar e-faturaya geçmesi gereken firmaların veya bağımsız denetime tabi olan şirketlerin ise 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren e-defter uygulamasına geçişinin zorunlu olduğu duyuruldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınlamış olduğu ilgili tebliğe buradan ulaşabilirsiniz.

Dijital dönüşüm süreci ile firmaların maliyetleri azaltılarak; iş ve hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi amaçlanırken gerekli kurum ve kuruluşların da bu konu ile ilgili çalışmaları gün geçtikçe genişlemektedir. Siz de geç kalmadan firmanızı dijital ortama taşıyarak maliyetlerinizi düşürebilir; iş süreçlerinizdeki verimliliği artırabilir ve karlılığınızı doğru orantıda yükseltebilirsiniz.

Evobulut ile süreçlerinizi dijital ortama taşımak için hemen tıklayın! e-Fatura ve e-Defter’e geçiş hakkında ise bilgi almak için 0 850 420 1 300’ü arayarak bilgi alabilir ya da info@evobulut.com adresinden de bizlere ulaşabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları