Crm Programlarında Yetkilendirme Sisteminin Önemi

Crm Programlarında Yetkilendirme Sisteminin Önemi

Günümüz teknolojilerinde işlerinizi hızlı ve pratik bir şekilde yönetebilmek artık çok daha kolay. Saatlerce kağıtlarla boğuşmanıza gerek kalmadan, dijital ortamdan tüm iş süreçlerinizi yönetebilirsiniz. Bu nokta da karşımıza çıkan Crm programları yardımı ile bir şirketinizin tüm işlerini, ilişkilerini ve potansiyel müşterilerini yönetebilirsiniz. Crm programları müşteri bilgilerinin saklanmasından, satış fırsatlarının belirlenmesinden, şirket içindeki kişilerin birbiriyle iletişim halinde bulunmasından tutunda birçok nokta da size kolaylık sağlamaktadır.

Crm programı ararken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalarda biri “Kullanıcı Bazlı Yetkilendirme Sistemi” nin bulunmasıdır. Crm programının yetkilendirme özelliği sayesinde şirket çalışanlarının hangi modüllere yetkilerinin olacağı, hangi ekranları görüntüleyebileceği gibi birçok noktada kişilerin yetki durumlarını güncelleyebilirsiniz.

Tüm kullanıcıların tüm modüllere yetkisinin olması şirket politikası açısından bazı sakıncalar doğurmaktadır. Satış pazarlama departmanında yer alan bir kullanıcıya muhasebe modülüyle ilgili olarak yetki verilmesine gerek duyulmamaktadır.

Yetkilendirme sistemi ile ilgili olarak aşağıda bahsedeceğimiz özelliklere göz atabilirsiniz;

* Yetkilendirme özelliği sayesinde modüllere yetki verebilirsiniz:

Program içerisinde yer alan kullanıcıların hangi modüllere yetkilerinin olacağı, hangi modüllere erişim sağlamaması gerektiğini modül ağacından seçerek belirleyebilirsiniz. Örneğin bir kullanıcının finans yönetimi modülü altında yer alan kasa işlemlerine yetkisi olması gerekirken, banka işlemlerine yetkisinin olmamasını isteyebilirsiniz. Detaylı yetkilendirme ile kasa işlemlerine yetki verip, banka işlemlerinde yetki kısıtlaması yapabilirsiniz.

* Yetkilendirme özelliği sayesinde kullanıcın aktif/pasif olduğunu belirleyebilirsiniz:

Program içerisinde yer alan kullanıcıların profillerinin aktif mi yoksa pasif mi olacağını belirleyebilirsiniz. Örneğin bir kullanıcı işten ayrıldığında o kullanıcının profilini pasife çekebilirsiniz. Böylelikle o kullanıcının daha önceki yapmış olduğu işlemlere istediğiniz zaman ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat kullanıcıyı pasif yaptığınız için, kullanıcının sisteme giriş yapmasına engel olmuş olursunuz. Daha önce yapılan bir hata varsa bunun hangi kullanıcıdan kaynaklandığını kolayca tespit edebilirsiniz.

* Yetkilendirme özelliği sayesinde admin yetkisini kontrol edebilirsiniz:

Tam yetkiye sahip olmasını istediğiniz kullanıcıyı admin olarak atayabilirsiniz. Admin olan kullanıcı en geniş yetkiye sahip olan kullanıcı anlamına gelmektedir. Şirketin tüm iş süreçlerini kontrol edebilir, finansal işlerin kontrolünü sağlayabilir, şirket çalışanlarının gün içerisinde yaptığı tüm işleri denetleyebilir.

* Yetkilendirme özelliği sayesinde modül yetki profillerini belirleyebilirsiniz:

Modül yetki profilleri yardımı ile birlikte yeni bir yetki profili oluşturabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz profil üzerinden menülere ekleme, güncelleme, silme ve csv export edebilme ile ilgili olarak yetki güncellemesi sağlayabilirsiniz. Örneğin; bir kullanıcının bir müşteriyi ekleme ve güncelleme yetkisi varken silme ve csv export yetkisi bulunmayabilir. Yetkilendirme süreçlerini kendi firmanızın iş akışına göre detaylı bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları