E-Ticaret Sitesinde Güvenlik Nasıl Sağlanmalıdır?

E-Ticaret Sitesinde Güvenlik Nasıl Sağlanmalıdır?

E-ticaret sitesinde güvenlik bakımından tehdit oluşturan birçok sorun bulunuyor. Bunların bazıları kasıtlı amaçlar için yapılırken, bazıları tesadüf olabiliyor. Verinin kötüye kullanılması, para çalmak/hırsızlığı, kredi kartı sahtekarlığı, kimlik avı ve korsan saldırıları bu tehditlerden birkaçı. Siber güvenlik, elektronik ticarette başta gelen hususlardan biridir. Elektronik ticarette güvenlik hem markanın kendisi için hem de müşterileri için önemlidir. İki taraf da ödeme sahtekarlığı ile karşı karşıya gelebilir. Küçük markalar bu siber suçun en büyük mağdurları olabilir. Hedef kitlesi büyük olmayan markaların bile alması gereken bu güvenlik önlemleri fazlası ile önemli. Fiziksel bir müdahale söz konusu olamayacağı için etkili bir güvenlik sistemi kullanılmalıdır.

E-ticaretin güvenliğini tehdit eden konulardan bazıları; siteye virüs bulaştırılması, kredi kartı bilgi hırsızlığı, sitenin veri tabanının silinmesidir. Bu tehdit ve problemler bazen bilinçli hackerlar (siber korsan) tarafından, bazen de bilinçsiz kullanıcılar tarafından oluşturuluyor. Finansal zarar bir kenara, markanın itibarını da zedeleyen bu güvenlik ihlalleri müşteri güvenini ve sadakatini kaybeder. Birbirinden farklı güvenlik önlemlerinin alındığı e-ticaret sitelerinde kullanılabilecek üç önemli tedbir şunlardır:

Kart Doğrulama Değeri (CVV):


kart doğrulama


CVV, yani kart doğrulama değeri kredi kartının arkasındaki üç ya da dört haneli kod olarak bilinir. Gelecekteki işlemler için birçok bilgi kaydedilse bile, bu kodun kaydedilme izni yoktur. Birçok hacker kredi kartı numarası bulundurur fakat fiziksel kartı yoktur; bu yüzden kart doğrulama değerinin gerekli olduğu işlemleri gerçekleştiremez ve hile işlemini zorlaştırır.

SSL Güvenli Katmanı:

SSL sertifikaları, müşterilerin siteye girdiği bilgileri koruma görevini görür. SSL programlama katmanında, gizli bilgiler müşteri ve e-ticaret sitesi arasında paylaşılır. Tamamen gizlilik içinde gerçekleştirilen bu bilgi aktarımı sayesinde müşteri ve markalar güvende olur.

Düzenli E-Ticaret Yazılımı Güncellenmesi:

Sitelerdeki çeşitli sorunları gidermek amacı ile sürekli güncellemeler yayınlanır. Marka sahipleri kötü amaçlı virüs ve yazılım tehditlerinden böyle korunabilir. E-ticaret mağazaları, marka ve müşterileri korumak amacı ile kurumsal düzeyde olan bir kötü amaçlı yazılımdan koruyan bir yazılım tercih etmeli.
Daha önceki yazılarımızda da e-ticaret sitesi kurarken dikkat edilmesi gereken noktalara değinmiştik. Siz de e-ticaret sitenizi kurduktan sonra tüm ön muhasebe ve e-fatura süreçlerinizi Evobulut ile yönetmek isterseniz ücretsiz olarak başvuruda bulunabilir; programı inceleme sağlayabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları