e-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

e-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

Yıldan yıla artan internet kullanımı ile e-ticaret artık dev bir sektör. Günümüzde satış yapmak isteyen her işletmenin ayakta kalabilmek için e-ticarette yerini alması gerekiyor. ”Neden e-Ticaret Yapmalıyım” yazımızı okuyarak siz de e-ticaretin avantajlarını öğrenebilirsiniz. Sektör her yıl artan satış hacmi ile önlenemez bir büyümeye sahip. Ülkemiz de Avrupa’nın en fazla e-ticaret yapan ülkeleri arasında üst sıralarda. Bizce 21. yüzyılın yetkinliklerinden biri sayılan e-ticaret herkesin hakkında bilgi sahibi olması gereken bir konu. İşte internet üzerinden en çok satın alınan ürünler:

Giyim ve Hediyelik Eşya

Giyim sektörü elektronik ticaret satışlarında en başlarda yer alıyor. Özellikle hediyelik eşyanın, hediye alınan kişinin adresine direkt gönderilebilmesi sayesinde tüketicinin ilk tercihi internet alışverişine yönelmek oluyor. Giyim sektöründe en çok satışı yapılan ürünler ise hamile ve bebek kıyafetleri. Pandemi dolayısıyla yaşadığımız bu zor dönem hem yeni ihtiyaçlar ortaya çıkarmakta hem de oluşan yoğunluk nedeniyle tüketiciyi online alışverişe yöneltmektedir. Bir diğer sırada ise spor kıyafetleri ve spor malzemeleri yer almakta. Popüler kültürün de etkisiyle son yıllarda bir trend haline gelen spor, elektronik ticarette de etkisini gösteriyor. Artan tüketici toplumu ile doğru orantıda ilerleyen online satışlar ise oldukça yüksek.

e-Ticarette Online Market Alışverişi

Özellikle pandemi sürecinde satış hacmi katlanarak artan gıda sektörü de e-ticarette en çok satılan ürünler listesinin baş sıralarında. Yemeksepeti ve getir gibi girişimlerin popülerleşmesi sayesinde de artık gıda sektöründe e-ticaret en az elden satış kadar önemli bir noktada. Markete gitmek zorunda kalmadan istenen ürünün evine gelmesi ve yemek istenen yemeği yapmaya uğraşmadan hemen eline ulaşması tüketiciyi çeken noktalardan. Pandemi sonrası hem ülkemizde hem de tüm dünyada internetten online market alışverişi en az markete gitmek kadar tercih ediliyor.

e-Ticarette Elektronik Eşya

Elektronik eşya da internetten en çok satışı yapılan ürünler listesinde. Kolay fiyat karşılaştırılması sayesinde tüketicinin dikkatini çeken elektronik eşyalar arasında satışı en fazla yapılan ürünler ise VR aksesuarları ve akıllı saatler. Görüldüğü üzere son yıllarda popülerliği artan ürünlere olan talep daha fazla. Özellikle akıllı saatler hem yepyeni bir trend olması hem de hediyelik eşya olarak da tercih edilmesi ile e-ticaretten alışveriş için güzel bir güzel bir tercih. Tüm bunların dışında internete özel indirimin en çok yapıldığı ürünler de elektronik eşyalar.

e-Ticarette Kitap, Dergi ve Gazete

Eğitim ve kitap kategorisi görenleri şaşırtsa da elektronik ticarette en çok tercih edilenler arasında. Ülkemiz genel kitap okuma istatistiklerinde son sıralardayken bu nasıl oluyor diye soranlar için hemen açıklayalım. Elektronik ticaret özellikle 200lerden sonra popüler olan bir alan, yani daha çok yeni. Dolayısıyla internet alışverişini etkin kullanabilen tüketici istatistiği ile eğitimli tüketici demografiği birbiri ile örtüşüyor. Bunun yanı sıra tüketiciler kitapların ağırlığı yüzünden oluşan taşıma zorluğunu aşmak için e-ticarete yöneliyor.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları