Genç Girişimcilerin Bunları Mutlaka Bilmesi Gerekiyor!

Genç Girişimcilerin Bunları Mutlaka Bilmesi Gerekiyor!

Sevdiğiniz İşi Yapın

Hayatın çok kısa olduğunu ve neyi seviyorsak onunla yaşamayı bir şekilde başarmamız gerektiğini birçok kez duydunuz, biliyoruz. Ve aynısını tekrar diyoruz. Tekrar ediyoruz çünkü her gün hevesle gitmediğiniz bir işiniz olursa verimli bir üretim gerçekleştiremez, ürün veya hizmetinizden gerekli tatmini sağlayamazsınız. Tatmin olmayışlar elbette yerinde saymayacak, birikecek, birikecek ve enerjinizi sömürecek. Böyle bir durumda kalmak istemezsiniz değil mi? Baksanıza hayat akıyor ve bu akışın içinde neşe ile sürüklenmek gerekiyor! O yüzden neyi sevdiğinizi, sizi neyin mutlu ettiğini, neyi uzun yıllar devam ettirebileceğinizi iyi düşünmeniz gerekiyor.

Pazarı Tanıyın

Her hedef, belirli bir zaman dilimi için tanımlanır. Amaçlarınızı belirleyip uygulamaya koyarken, bunu açıkça belirtmeniz çok önemli. İşe, araştırma yaparak başlayın. Bulunduğunuz sektörde ürün ya da hizmet fiyatları nasıl? Rekabet hangi alanda? Rakipleriniz neler yapıyor? Ne gibi hizmetler veya ürünler sunuyorlar? İnterneti nasıl, hangi mecralarda kullanıyorlar? Bu bilgiler, içinde bulunduğunuz pazarı anlamak için size ışık tutacaktır.

Farkınızı Ortaya Koyun

Resmin bütününü görmeye başladıktan sonra artık kendinize, farkınıza ve diğer tüm farklı özelliklerinize konsantre olabilirsiniz. Markanızın hikâyesi nedir? Sizi diğer markalardan farklı ve özel kılan şeyler neler? İnsanlar neden sizinle çalışmalı, sizin ürünlerinizi satın almalı veya neden sizden hizmet almalı? Bu sorulara verilecek fiyat, kalite vb. klişeler dışında da cevaplar vermeniz gerektiğini unutmayın!

Hedef Kitlenizi Çok İyi Belirleyin Ve Onu Çok İyi Tanıyın!

Pazarlanacak ürün ya da hizmetin özellikleri arasından, öne çıkarılmak istenilen niteliği ve tüketiciye nasıl bir yarar sağladığı belirleyin. Piyasada aynı ürün ve hizmeti sunduğunuz rakiplerinizin kimlere ulaştığını ve daha önemlisi, kimlere ulaşmadığını belirlemek de hedef kitlenizi tanımada çok fazla işinize yarayacaktır. Hali hazırdaki tüketicilerinizin ürün veya hizmetinizi neden ve hangi özelliğinden dolayı satın aldıklarını, ağırlıklı olarak hangi sosyal gruplara ait olduğunu öğrenmek, hedef kitlenizi belirlemede size çok yardımcı olacaktır.

Kurumsal Kimliğinizi Mutlaka Hazır Edin

Sizi doğru ifade eden bir imajınız, bir sloganınız ve logonuz olsun. Farklı mecralarda farklı söylemlerin, görsellerin ve logoların kullanılması son derece yanlış bir tutumdur.  Bu nedenle her mecrada mutlaka aynı logo ve sloganı kullanmaya özen gösterin. Bu sayede müşterilerinizin sizi bir logo ve bir söylemle özdeşleştirmesi mümkün olacaktır. Fakat kurumsal kimlik konusu öyle kendi başınıza altından kalkabileceğiz bir konu olmayabilir. Gerekli donanım, tasarım, tecrübe ve dijital ya da geleneksel PR bilginiz yoksa bu konuda reklam ajanslarından mutlaka destek alın!

Web Sitenizi Hazırlayın

Web sitesi firmaların görünen ve erişilebilen en açık imajı haline gelmiştir. Kurumsallaşma ya da markalaşma yolunda atılacak adımlardan en önemlisi de web sitesidir. Pazarda yer edinmiş, prestij sahibi olmuş her firma web sitesi sahibidir. Bugün kurumsal birçok firma web sitesi sayesinde müşteri portföyünü genişletmekte, internet reklamları sayesinde daha etkili ve daha uygun fiyatlarla insanlara ulaşmaktadır.

Reklamınızı İyi Yapın Ve Sosyal Ağları Etkin Kullanın!

Reklam, hedef kitleyi, işletmemize ait ürünlerin veya hizmetlerin farkında olmasına, verdiğimiz iletiyi anlamaya, satın alma isteği yaratarak pazarın talebini kendi ürün ve hizmetimize yöneltmeyi amaçlar. Reklamın etkileri üzerinden beklenen gerçek amaç,  işletmenizin pazara ulaştırdığı ürünlerin ve hizmetlerin satılmasını sağlamak ve bu satışların pazar üzerindeki sürekliliğini, talebini, bilinirliğini ve kalitesini arttırmaktır.

Firmanız için bir reklam çalışması düzenlemesinin ortak amaçları arasında; pazara ve hedef kitleye doğru bilgi ulaştırmak, ürün veya hizmeti hatırlatmak ve satışa ikna etmek, işletmenize ait ürün veya hizmetin satışını sağlamak, alışkanlıkları ve tüketim değerlerini verimli kılmak ve değiştirmek, kurumsal kimliğinizin piyasa ve pazar üzerinde oluşan imajını doğrulamak veya olumlu yönde değiştirmek, yanlış ve kalitesiz iletişim yollarından kaynaklanan önyargı, olumsuz izlenimler ve yanlışları düzeltmek, pazar payı üzerinde artış sağlayıp kitle üzerinde egemen olmak, satılan ürünün, hizmetin ve işletmenizin saygınlığını korumak, tüketiciyi, dağıtım kanallarınızı ve organizasyon yapınızı bilinçlendirmek ve eğitmek, böylece işletmenizin prestiji üzerinde olumlu kanı oluşturmak yer almaktadır.

Bunca şeyi dile getirdikten sonra Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube gibi sosyal ağların dijital PR konusunda ne kadar gerekli ve olmazsa olmaz olduğunun da altını kalınca çizmekte fayda var.

İnsanın cesaret sınırlarını zorlayan en önemli olaylardan biri olan girişimcilik için artık son derece hazırsın galiba 🙂

Müşterilerimizin Değerli Yorumları