Potansiyeller Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Potansiyel; satış sürecinde müşteriniz olabilecek kişilerin tutulduğu modüldür.

Bir ürün veya hizmet satıyorsanız size başvurular oluyorsa, müşterilerinizin ürünle ilgilenme ilgilenmeme durumuna göre takibini sağlamak istiyorsanız potansiyel özelliğimiz çok işinize yarayacak bir özelliktir.

Potansiyel kaydını oluşturmak için “Potansiyeller” modülüne gelip “Ekle” deyiniz. Karşınıza gelen ekrandan potansiyel modülü ile ilgili gerekli bilgileri doldurunuz.


Potansiyeller Nedir? Nasıl Oluşturulur?


Potansiyel Başlığı : Potansiyele vereceğiniz isimdir. Örneğin; Firmanın ismi olabilir.

Kaynak : Potansiyelin nereden oluştuğunu gösterir. Örneğin ; Web , Telefon gibi..

Tarih: Potansiyeli oluşturduğunuz tarihtir.

Tahmini Tutar: Satacağınız ürün veya hizmet için belirlenen tutardır.

Son Eylem Tarihi : En son yaptığınız işlem tarihini gösterir. Örneğin; Kişiyi en son 13.10.2017 de aramışsınızdır daha sonra başka işlem yapmadı iseniz son eylem tarihinde 13.10.2017 tarihini gösterir.

Müşteri: Potansiyelin müşterisidir. Eğer müşteri listenizde yer almıyorsa “Yeni Kayıt Ekle” diyerek müşteri kartınızı oluşturabilirsiniz.


Potansiyeller Nedir? Nasıl Oluşturulur?


Firma bilgilerinde önemli olan detaylardan biri de “Faaliyet Alanı” olarak karşımıza çıkmaktadır.  Firmanın faaliyet alanını seçerek potansiyel kaydının içerisine not düşebilir ve faaliyet alanlarına göre potansiyelleri analiz edebilirsiniz.


Potansiyeller Nedir? Nasıl Oluşturulur?


Potansiyel – Müşteri Bilgileri kısmından faaliyet alanına ulaşabilirsiniz.

Adı Soyadı: Potansiyelde ilk irtibat kurduğunuz kişinin adı soyadıdır.

Telefon: Potansiyel müşterisinin iş yeri irtibat numarasıdır.

Gsm: Potansiyel müşterisinin cep telefonu numarasıdır.

Fax: Potansiyel müşterisinin fax numarasıdır.

E-posta: Potansiyel müşterisinin e-posta adresidir.

Şehir: Potansiyel müşterisinin şehir bilgisidir.

Açık Adres: Potansiyel müşterisinin açık adresidir.

Açıklama: Potansiyelin açıklamasıdır.

Aktiviteler: Potansiyel müşterisiyle yapılan aktiviteleri kaydedeceğiniz bölümdür.

Görevler: Potansiyel için yapmanız gereken işleri görev olarak oluşturacağınız bölümdür.

Yeni bir potansiyel eklemek için Ekle butonuna tıklayın. Yukarıda anlatılanlara göre bilgileri doldurarak Kaydet butonuna tıklayabilirsiniz.

Bir kişi ürün yada hizmet alımı için size başvuru yaptığında onun ile yaptığınız her şeyi adım adım takip edebilirsiniz. “Yeni-Çalışıyor-Fırsata dönüştü-Fırsata dönüşmedi “ gibi seçenekleri vardır. Bir potansiyel eklediğinizde konumu “Yeni” konumunda olur sonra siz bu potansiyelle ilgili aktivite girdiğinizde otomatik olarak “Çalışıyor” konuma gelir. Yani aktivite girildiğinde durum otomatik Çalışılıyor olur.


Potansiyeller Nedir? Nasıl Oluşturulur?


 Bağlantılı Fırsatlar dan potansiyeli fırsata dönüştürürseniz işlemlerinize fırsatlar modülünden devam edebilirsiniz. Tek sayfadan devam etmek istiyoruz derseniz kendiniz fırsata dönüştü durumuna tıklayarak durumu Fırsata Dönüştü yapabilirsiniz. Fırsatlar modülü detaylı anlatımı için ilgili Fırsatlar Nedir? Takibi Nasıl Yapılır? yazımızı inceleyebilirsiniz.


Potansiyeller Nedir? Nasıl Oluşturulur?


Fırsata dönüşmedi ise potansiyel manuel olarak "Fırsata Dönüşmedi" seçeneğine tıklayarak durumu değiştirebilirsiniz.


Potansiyeller Nedir? Nasıl Oluşturulur?


Web sitenizden, çağrı merkezinden gelen potansiyellerle veya telefon ile görüşmeler yaparak satış yapan bir firma iseniz Evobulut programında işinizi nasıl yönetebilirsiniz kısaca anlatalım…

Web sitenizle api sistemi ile bir bağlantı kurularak başvurular Potansiyeller modülüne düşer. Potansiyelle ilişkilenmesi için bir başvuru sistemi olmalı adını soyadını- telefonunu-  e-mailini – şehrini yazacağı alanlar olmalıdır. Bu bilgilerle size, potansiyeliniz oluşmuş şekilde gelir. Siz de sistemde başvuru olduğunda bildirim olarak görür tıkladığınızda potansiyel modülü açılır.

2. yol ise müşterilerinizi siz kendiniz yaratıyor iseniz sizin belirlediğiniz yerlerden bilgilerine ulaşarak arıyor iseniz Potansiyeller modülüne gelerek Ekle butonuna tıklayın. Potansiyel başlığına firmanın ismi yazılabilir. İletişim kurulacak kişinin Adı – Soyadını , İletişim bilgilerini, Şehrini yazarak Kaydet butonuna tıklayabilirsiniz.

Potansiyeli gruplandırabilirsiniz. Gruplandırma yapmak için ilgili Grup Bilgisi Nasıl Kullanılır? yazımızı inceleyebilirsiniz. Gruplara göre arama yapabilirsiniz. İlgili grubu seçerek Bul butonuna tıkladığınızda ekrana ilgili gruptaki kayıtlar gelir.

Aktivitelerinizi potansiyel sayfasından Aktiviteler bölümünden yapıp kaydedebilirsiniz. Örneğin ; Gelen arama olduğunda ne konuştuğunuzu yazıp Kaydet butonuna tıklayabilirsiniz. Bu şekilde kişiyle yapılan tüm aktiviteleri kaydedebilirsiniz. Aktivite girişi yaptığınızda Yeni konumunda olan potansiyel çalışılıyor konumuna geçer. Bu şekilde konumunu da kendinize göre yukarıda anlattığım şekilde yapabilirsiniz.

Ardından müşteri ile ilgili yapacağınız işlerde Görevler bölümünden görev oluşturabilirsiniz. Bu şekilde Tek ekrandan işinizi yönetmiş olursunuz. Potansiyel modülüne girdiğinizde tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

İstediğiniz alanları da ek alandan oluşturabilirsiniz. Ek alan oluşturmak için ilgili Ek Alan Bilgileri Nasıl Kullanılır? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıca modüllerimizde yer alan özelliklerden biride Bilgi Akışıdır. Bilgi akışı özelliği yardımı ile sorularınızı diğer kullanıcılara sorabilir, gelen cevapların takibini de sağlayabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları