E Serbest Meslek Makbuzu Kullanmanın Kolaylıkları

E Serbest Meslek Makbuzu Kullanmanın Kolaylıkları

E Serbest meslek makbuzu, pratikleşmiş ve entegre bir süreci ifade eder. Avukat, Doktor, Diş Hekimi ve de Mali Müşavir gibi serbest meslek sahiplerinin sunduğu hizmet karşılığında elde edeceği tahsilatı beyan etmeleri makbuz ile mümkün olur. Vergi kanunlarına uygun olarak işlem yapan her serbest meslek erbabının bu şekilde makbuz hazırlaması gerekmektedir. Bu aşamada önemli bir detayı da atlamayalım; eğer sunduğunuz hizmet sürekliliğe sahipse ve yıllık geliriniz 24.000 TL tutarını geçmiyorsa bu kapsamda değerlendiriliyorsunuz ve serbest meslek makbuzu kesme zorunluluğu ile karşı karşıyasınız. Peki, e-Serbest meslek makbuzunun bu süreçteki kolaylıkları nelerdir? Ne tür avantajlar sunar?

E Serbest Meslek Makbuzu Kullanmanın Kolaylıkları Nelerdir?

1 –  İnternet sağlayıcıları aracılığı ile her ortamda rahatlıkla ulaşılabilen bir sistemden söz ediyoruz. Yani ister ofis ortamında ister evde bu makbuz hazırlanabilir. Tabi ki, e-Serbest meslek makbuzu sistemi ile… Dolayısıyla da sunduğu bu esneklik en önemli kolaylıklarından biridir.

2 –  İnternet ortamında kolayca ulaşılabilir olmanın yanı sıra zaman ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Normal şartlarda hazırlanan serbest meslek makbuzu üzerinde stopaj ve KDV bedeli gibi bilgiler yer alır ve tüm bunları sizin hesaplayarak makbuza işlemeniz gerekir. Ancak e-Serbest meslek makbuzu sistemleri tüm bunları sizin için yapar ve siz de hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlamış olursunuz.

3 –  E-SMM sisteminin bir diğer kolaylığı ise müşteri bilgilerini hafızasında tutmasıdır. Bu sebeple tekrar gelen müşterilerinizin bilgilerini tekrar girmenize gerek kalmaz. Doğrudan bilgilere ulaşarak makbuz hazırlayabilirsiniz.

4 – E-Serbest meslek makbuzu kullanmanın kolaylıklarından bir diğeri ise hazırladığınız makbuzu doğrudan mail olarak alıcısına iletebilecek olmanızdır. Bu sayede posta masraflarından da kurtulabilir ve bu anlamda önemli bir tasarruf sağlamış olursunuz.

5 – Çevrecidir. E-Serbest meslek makbuzu sayesinde kağıt koçan makbuzlar kesmek zorunda kalmadığınız için  kağıt tüketimi ortadan kalkar, ağaçları ve doğaya katkıda bulunursunuz.

6 – Arşivleme ve yedeklemeye ihtiyaç duymazsınız. e-Serbest meslek makbuzlarınızı dijital ortamda otomatik olarak saklandığı için kestiğiniz makbuzları uzun yıllar saklama ve klasörleme ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Günümüzde teknolojinin önemini göz ardı etmemek gerekiyor. Bugün teknolojiyi yok saymak, her alanda yapacağımız en büyük hata olur. Bu tür pratiklikler sayesinde hem daha iyi hizmet sunabilirsiniz, hem de iş yükünüzü azaltabilirsiniz. E-SMM düzenlemenin böylesine pratik bir alternatifi olduğunu ise unutmayın. Müşterilerinizi bekletmeden, yormadan, zamanınızı da boşa harcamadan serbest meslek makbuzu düzenleyebilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları