e-Ticaret Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

e-ticaret-sitesi-kurarken-nelere-dikkat-edilmeli-kapakresmi

e-ticarete atılanların ilk adımı kuşkusuz ki bir internet sitesi kurmaktır. İnternet sitesi markanın satışlarının yapılmasını sağlamasının dışında aynı zamanda markanın online kimliğidir. Müşteri markayı site üzerinden tanır ve ona göre yaklaşır. Daha önce de daha detaylı bahsetmiş olduğumuz e-ticaret sitesi kurmadan önce dikkat etmeniz gereken 10 altın kurala buradan da ulaşabilirsiniz. Peki bir internet sitesi kurmanın incelikleri nelerdir?

  • Bir yazılımcı ile anlaşın veya açık kaynak yazılımlara yönelin: Öncelikle internet sitenizi nasıl yazdıracağınıza karar verin. Bir yazılımcı ile anlaşıp sıfırdan bir site kurabilir veya açık kaynak yazılımlardan yararlanıp temel bir kod bileşeni üzerine kurabilirsiniz. WordPress gibi açık kaynak yazılımlar günümüzde oldukça popüler olsa da çıkan en ufak sıkıntıyla bile sizin ilgilenmenizi gerektirir. Bunu göz önünde bulundurmayı unutmayın.
  • e-Ticarette hedef kitlenize hitap eden bir tasarım seçin: Bunun için hazır satılan tasarım şablonları arasından seçim yapabilir ya da bir tasarımcıyla anlaşıp kendinize özgü bir tasarım yaptırabilirsiniz.
  • Ödeme seçenekleri sağlayın: İnternet sitesine ödeme seçenekleri eklemek sipariş alabilmenin ilk adımıdır. Farklı ödeme seçenekleri sunmak da hedef kitlesinin genişlettiğinden müşterilerinizi arttırır. 
  • Ürünlerinizi ön plana çıkarın: Bir e-ticaret sitesinde göze çarpan en önemli şey satışı yapılmak istenen üründür. Bu nedenle ürünler mümkünse internet sitenizin ana sayfasında, ulaşılabilir ve çarpıcı bir şekilde yer almalıdır.
  • Tasarımınızı basitleştirin: Satıcının asıl amacı ürün satma, müşterinin ise alışveriş yapmaktır. Ancak günümüzde insanların odaklanma süreleri düştüğünden müşterinin karar anından ödemeyi yaptığı ana kadar geçen sürenin çok hızlı olması gerekmektedir. Kolayca sepete eklenemeyen ürünler ya da hedef müşterinin istediği ürünü anında bulamadığı zor bir site tasarımı müşteriyi kendinden uzaklaştırır. 
  • Kargo şirketleri ile anlaşın: Markanızı ne zaman popülarite kazanacağı bilinmez. Bir kargo şirketi ile anlaşmak satışlarınızı müşteriye daha hızlı ulaştırmanızı sağlar. Tüm bunların yanı sıra müşteriye birden fazla kargo seçeneği sunan marka, rahiplerinde hep bir adım öndedir.
  • Hedef müşteri kitlenizi analiz edin: Hitap edilen kitlenin araştırılması sitenin tıklama alabilmesi açısından oldukça önemlidir. Ürünlerin fotoğraflanmasından fiyatlandırılmasına kadar her şeyin hedef kitleye hitap etmesi gerekir.

e-Ticaret’e Başlamaktan Korkmayın!

Her işte olduğu elektronik ticarette de karşınıza çıkabilecek çok sayıda zorluk olabilir. Kusursuz olmayı bekleyip zaman kaybedeceğinize, işe hemen başlayın. Unutmayın; başarılı olanlar, başlamaktan korkmayanlardır.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları