e-Ticaret Süreçlerinde Müşteri Nasıl Bulunur?

e-Ticaret Süreçlerinde Müşteri Nasıl Bulunur?

Bir e-ticaret sitesine sahip olmak e-ticarette önemlidir fakat satış için yeterli değildir. Müşteri sizi tercih etmediği sürece elektronik ticaret yapmış sayılmazsınız. İşte sektörde müşteri bulmanıza yarayacak birkaç ipucunu sizler için sıraladık.

e-Ticaret Süreçlerinizde Hedef Müşteri Kitlenize Karar Verin


e-ticaret süreçlerinde müşteri bulma


Müşteri bulmanın ilk adımı hangi müşteri kitlesine hitap ettiğinize karar vermektir. Ürünleriniz anne-bebek kategorisine de hitap edebilir ya da çalışan 20-40 yaş arası gruba da. Önemli olan bu tüketici kitlelerinden hangilerine satış yapmayı planladığınızı bulmaktır.

e-Ticaret için Pazar Araştırması Yapın

Pazar araştırmasından kasıt hedef müşteri kitlenizin internet hareketleridir. Karşınıza çıkan her internet sitesine reklam vermek yapılabilecek en büyük hatadır. Hedef müşteri kitlenizin daha çok vakit geçirdiği sosyal medya ve siteleri bulmalı. Hedefe yönelik reklamlar vermelisiniz.

Müşterinizin İhtiyaçlarını Araştırın

Hedef müşteri kitlesini siteye çekmek her ne kadar işin zor kısmı gibi görünse de asıl önemli olan potansiyel müşterinin alışveriş yapmasını sağlamaktır. Tam da bu noktada hedef müşteri kitlesinin ihtiyaçlarını belirlemeli ve ürünlerini/hizmetlerinizi onlara uygun dizayn etmelisiniz. Sadece ürünler de değil fiyatlandırma ölçütlerinden sitenizin tasarımına kadar aslında tüm süreç müşteriye uygun hale getirilmeli. Örneğin; x kuşağına hitap eden bir internet sitesi ile z kuşağına satış yapmak imkansızdır. e-Ticaret sitenizi kurmadan önce ”e-ticaret sitesi kurulmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir” yazımızı okumanızı öneririz.

Reklam Verin

Reklam vermek kuşkusuz ki e-ticarette müşteri bulmanın en kolay yolu. Ancak reklam vermenin de incelikleri var. Reklam aradığınız müşteri kategorisinin en çok vakit geçirdiği sosyal medya ve sitelere verilmeli, reklamda gösterilecek ürün anın trendlerine en uygun ürün olmalıdır. Odak süresinin gittikçe azaldığı 21. yüzyılda en çok tercih edilen reklam çeşitleri ise pop-up’lar ve video reklamları. Pop-up reklamlar potansiyel müşterinin karşısına aniden çıktığı için oldukça dikkat çeker. Bu aniden beliren reklamlar sitenize tık çekmenin en garanti yollarından biridir. Video reklam ise görselliğin yanında ses imkanı da sunduğundan müşterinin daha çok ilgisini çeker. Birden fazla duyuya hitap eden reklamların açık ara daha fazla dikkat çektiği görülmektedir.

Geleneksel Yöntemlere de Şans Verin

Özellikle işin daha çok başında olan işletmelerden iseniz geleneksel yöntemlere başvurmak en kolayıdır. Kendi sosyal medya hesaplarınızdan e-ticaret sitenizi duyurmak hatta arkadaşlarınızdan bunu yapmasını istemek iyi bir başlangıç olacaktır. Bir nevi kulaktan kulağa yayılan bu sistem ile en azından işletmenizin tanınırlığını arttırabilirsiniz.

Tüm bu süreçlerinizi tamamladıktan sonra siz de e-ticaret satışlarınızı kolayca Evobulut üzerinden yönetebilir; alınan siparişlerinizi tek bir tuş ile sisteme çekerek hızlıca faturalandırabilirsiniz. Ücretsiz olarak incelemek için Satış Bulut’a başvuruda bulunabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları