Çek Girişi Nasıl Yapılır?

Finans yönetimi altında bulunan çek senet bordro modülü yardımı ile çek girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Finans Yönetimi modülünün alt modüllerini açtıktan sonra Çek Senet Bordro kısmına girelim.



Çek girişi 1


Sayfanın üst kısmında bulunan "Ekle" butonuna tıkladığımızda; çeklerle ilgili bir çok işlem yapabileceğimiz ibareler çıkmakta. Bizler şu an müşteriden aldığımız çekimizin girişini yapmak istediğimiz için Çek Girişi ibaresini seçelim.

Açılan ekranda öncelikle alacağımıza konu olan müşterimizin seçimini sağlayalım ve ekranın üst kısmından kaydet diyelim.

Daha sonrasında çekimizin ayrıntılarını girebileceğimiz pencerenin açılması için “Evrak Ekle” diyerek işleminize devam edebilirsiniz.



Çek Girişi 2


Vade Tarihi: Müşteri çekinizin vade tarihini girebileceğiniz alandır.

Tanzim Tarihi: Müşteri çekinizin düzenlendiği tarihi girebileceğiniz alandır.

Portföy Nosu: Çekin portföyünüze alındığında atanan numaranın alanıdır, buraya manuel olarak müdahale edilmemektedir.

Seri Nosu: Müşteri çekinizin seri numarasını girebileceğiniz alandır.

Borçlusu: Müşteri çekinizin borçlusunun göründüğü alandır.

Kendi Çeki/Senedi: Girişini yaptığınız müşteri çekinin, ciro edilen bir çek olup olmadığını belirleyebildiğiniz seçim alanıdır.

Döviz: Çeke konu olan tutarın döviz cinsini belirleyebildiğiniz alandır.

Döviz Kuru: Çekin Tanzim tarihindeki döviz kurunun otomatik olarak yansıdığı alandır. (Döviz kurları, TCMB'den çekilmektedir.)

Döviz Tutarı: Çeke konu olan tutarın girilebileceği alandır. (TL de bir döviz cinsi olduğu için dövizi TL seçili çeklerin TL tutarı da buraya girilmektedir.)

Dövizli Yansıt: Çek için ilgili alanları doldurup kaydet dedikten sonra çıkmakta olup; çekin tutarını farklı döviz cinsinden müşterinin döviz ekstresine yansıtılmasını sağlayan bir özelliktir.



Çek Girişi 3

Yukarıda yer alan ekrandan gerekli bilgileri doldurduktan sonra “Kaydet” diyerek işlemi tamamlayabilir, sonrasında geri diyerek yukarıdaki görseldeki alana gelip kontrollerinizi yapabilirsiniz. Çek girişi aşamasında çekin durumu portföyde olarak işlem görür, tahsile verilmemiş/tahsil edilmemiştir. Dolayısıyla müşteri kartındaki Finans Hareketleri kısmına Cari Alacak olarak yansımaktadır.

Aynı müşteriye birden fazla çek girişi yapmanız gerektiğinde aynı ekran üzerinden “Yeni” butonuna basarak bilgileri revize edip kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Böylelikle tek ekran yardımı ile birden fazla çek girişi yapma imkanınız olacaktır.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları