Çek ve senetlerinin raporlanması sağlanır.
Raporlar > Finans Raporları > Çek Senet Raporu kısmına gelinir.
Gelen ekrandan birçok filtreleme işlemi yaparak çek ve senetlerinizin raporlarını alabilirsiniz.
Rapor Türü: Rapor türüne göre filtreleme işlemi yapılır. Ödenecek çeklerin seçimi sağlanır. Böylelikle ödenmesi gereken çeklere göre rapor alınır.
Vade Tarih Aralığı: Çek senet girişi yapılırken girilen vade tarihine göre filtreleme işlemi yapılır.
Tanzim Tarih Aralığı: Çek senet girişi yapılırken girilen tanzim tarihine göre filtreleme işlemi yapılır.
Bordro Türleri: Bordro türüne göre filtreleme işlemi yapılır. Çek girişi, senet girişi, senet çıkışı gibi.
İşlem Türleri: Yapılan işlem türüne göre filtreleme işlemi yapılır. Müşteri çeki çıkışı (ciro), senet çıkış banka tahsil, borç senedimizin çıkışı gibi.
Durum Türleri: Çek ve senetin durumuna göre filtreleme işlemi sağlanır. Portföyde, kendi çekimiz, borç senedimiz, ciro edildi gibi.
Kart Türleri: Çek ve senet kart türlerine göre filtreleme işlemi sağlanır. Müşteri çeki, müşteri senedi, kendi çekimiz gibi.
Evrak Tutarı: Evrağın tutarına göre filtreleme işlemi sağlanır. Evrak tutarı eşit, büyük, küçük gibi parametrelerle kullanılır. Sonrasında tutarın girişi sağlanarak “Bul” butonuna basılır ve rapor alınır.
Pörtföy No Aralığı: Çek ve senetlerin portföy no aralığına göre filtreleme işlemi sağlanır. Portföy numarasının aralığı girilerek “Bul” butonuna basılır ve rapor alınır.
Müşteri: Müşteriye göre filtreleme işlemi sağlanır. Müşteri seçimi sağlandıktan sonra “Bul” butonuna basılarak o müşteriye ait olan çek ve senetlerin raporu alınır.
Banka Hesabı: Banka hesabına göre filtreleme işlemi sağlanır. Banka seçimi sağlandıktan sonra “Bul” butonuna basılarak o bankaya ait çek ve senetlerin raporu alınır.
Müşteri Bankası: Müşteri bankasının girişi yapılarak filtreleme işlemi sağlanır.
Örneğin; vade tarih aralığı girilip “Bul” butonuna basıldığında o tarih aralığın da olan çek senet raporu alınmış olur.