Satış Tanım Ayarları Nasıl Yapılır?

Satış süreciyle ilgili birçok tanımlanın yapılabileceği kısımdır.

Ayarlar > Referans Kayıtları > Satış Tanımları kısmına gelinir.

Satış tanımlarıyla alakalı birçok tanımlama bu menü yardımıyla yapılır.


satış tanım


Şube: Şube tanımlama işlemlerinin yapıldığı alandır. Gerekli bilgilerinin girişi sağlandıktan sonra kaydet butonuna tıklayabilirsiniz.

Depo: Depolarınızın tanımlarını yapacağınız alandır.

Birim: Bir niceliği ölçmek için kendi cinsinden örnek seçilen belli ve değişmez parça; örneğin uzunluk ölçüsü birimi metre, Türk parası birimi lira gibi. Bu şekildeki tanımlamaları yapacağınız alandır. (adet , paket vb. gibi )

Barkod: Ürünlerinizin adını, kodunu, alış fiyatını, satış fiyatını ve birimini tanımlayacağınız alandır.


satış tanım 2


Kargo: Kargo şirketlerinin tanımını yapacağınız alandır. Mng kargo ile entegremiz vardır. Anlaşmış olduğunuz kargo Mng kargo ise kullanıcı kodu ve şifrenizi buradan tanımladığınızda direk kargoladığınız ürün Mng kargonun sistemine düşer.

N11, Gitti gidiyor, hepsi burada gibi alışveriş sitelerinden satış yapıyor iseniz yine api sistemi ile bağlantı kurularak sipariş olduğunda sizin sisteminize düşer. Kendi web sitenizle de bağlantılı kurularak satışlarınızı direk sisteme düşmesini sağlayabilirsiniz.


satış tanım 3


Ödeme Koşul : Ödemenin tipini ve vadesini belirteceğiniz alandır. (peşin, taksitli vb. gibi)

Teslimat : Teslimattaki koşulları ekleyeceğiniz alandır. (Örneğin kodu 1 açıklaması iç nakliye müşteriye aittir gibi )

Marka : Ürünlerin marka ve modellerini tanımlayacağınız alandır.

Kaybetme Tanım : Potansiyel ve Fırsatta neden kaybettiğinizi belirtmek için bu alandan seçenekler oluşturabilirsiniz. ( Örneğin ; Yüksek Fiyat , Rakip firma vb. gibi )

İptal Tanım : Potansiyel ve Fırsatta neden iptal olduğunu belirtmek için bu alandan seçenekler oluşturabilirsiniz. ( Örneğin ; Yanlış Başvuru , İletişim Kurulamadı vb. gibi )

Kaynak Tanım : Müşteriye hangi kanalla ulaştığınızın seçimini yapabilmeniz için bu alandan tanımlama yapabilirsiniz. ( Örneğin ; Müşteri referansı , Web ,Sabit Hat vb. gibi )

Maliyet Tanımları : Faturada Maliyet seçebilmeniz için buradan tanımlayabilirsiniz. (Örneğin ; Nakliye Bedeli vb. gibi )

Ekle butonuna tıkladığınızda alan adı gelir. Alan adını yazdıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak oluşturduğunuzda Faturada maliyet bölümünde seçimini yapabilirsiniz. Aşağıdaki örnekteki gibi.


satış tanım 4



Müşterilerimizin Değerli Yorumları