12 Adımda içerik Yönteminin Kuralları

12 Adımda İçerik Yönteminin Kuralları

İçerik pazarlaması; önceden belirlenmiş bir hedef kitleye, ilgilendikleri konular çerçevesinde bilgi değeri taşıyan, tutarlı ve sürekli içerik yaratarak bu hedef kitleden gelir getiren müşteri hareketleri elde etme yöntemidir.

Günümüzde artık geleneksel pazarlama yöntemlerine ilgi göstermeyen tüketiciler, sadece kendilerine fayda sağlayan, değer yaratan, bilgilendiren, ilgilerini çeken, onları dinleyen ve katılmaya davet eden markaları takip ediyorlar. İşte bu yüzden içerik pazarlaması, bu anlamda tüketicilere ilgilendikleri konularda “değerli” ve “sürekli” içerik sunmak anlamına geliyor. İçerik pazarlamasında amaç, içerik yoluyla erişilen tüketicileri markanın iletişim çemberinde tutabilmek ve tüketiciyi markanın hizmetlerinden faydalanmaya yönlendirmek olmalı.

Eskiden sadece üretici ve satıcıların ya da işin erbabının sahip olduğu bilgiler bugün artık herkesin ulaşabildiği bilgiler haline geldi. Eskiden satıcının bildiklerini alıcıların bilmiyor olması, satıcılara büyük avantajlar sağlıyordu. Artık, herkesin her şeyi bildiği bir internet ortamı var. Peki dikkat çeken içerik pazarlama nasıl yapılır? Sosyal medyada daha fazla paylaşılması için nasıl hareket edilmeli? İşte karşınızda içerik pazarlaması tüyoları!

1.Müşterilerinizi sürekli olarak reklamlarla ya da diğer pazarlama mesajları ile rahatsız edip durmak şeklindeki pazarlama nosyonu artık yetmiyor. Kitle iletişim araçlarına (Geleneksel) reklam vererek marka farkındalığı artırmak ya da yaratmaya çalışmak markanıza hak ettiği değeri vermemek demek. Bu durumda iseniz bariz bir tutum değişikliğine gitmeniz gerekiyor.

2.Neden hala ürün alışverişi yaparken klasik yöntemler geçerli olsun ki? İnsanlar atık blogları okuyor, satın alacakları şeyleri Google’de aratıp, Twitter’daki takipçilerine ya da Facebook’taki arkadaşlarına danışıyorlar. Bir şeyi satın almadan önce daima çevrimiçinde ürünleri aratarak kendilerini eğitiyorlar.

3.Sosyal ağlarda en ilgi çekici içeriği olan kazanır, çünkü sık ve düzenli irtibat bir ilişki oluşturur ve bu da dönüş için bir sürü olanak sunar. Çünkü bu iş bilinçli ve doğru yapıldığında içerik, şirketinizi sadece bir şeylerin satıcısı olarak değil, güvenilir bir bilgi kaynağı olarak da gösterecektir.

4.İyi içerik hızla markanızın çevrimiçi dünyadaki ruhu haline gelebilir. Çünkü nasıl ki bir insan et ve kemikten, saç ve dişten daha fazlasıysa, içerikte metinlerden ve grafiklerden daha fazlasıdır. Markanızın vücut bulmasıdır.

5.Unutmayın, bilgi orijinalliğe ilham verir. Kendinizi ve firmanızı herkesten daha iyi tanıyın. Marka hikâyenizi net bir şekilde açıklayın. Müşterilerinizi de tanıyın, endişe ve amaçlarının ne olduğunu, neye önem verdiklerini ve onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi çok iyi kestirmeye çalışın.

6.Harekete geçin ve harekete geçirin! Neden yaratıyorsunuz? Çünkü, iyi içeriğin daima bir hedefi vardır; bir niyetle yaratılır. Böylece de eylem tetikleyicilerini de beraberinde getirir.

7.İnsanca konuşun, markanızın misyonu ve değerlerini ve felsefesini basit ifadelerle, müşterilerinizin anlayacağı dilde iletin ve onlarla sohbet ediyormuş etkisi yaratın.

8.Geri dönüştürmeyin, yeniden tasarlayın! Geri dönüşüm sonradan gelen bir düşüncedir; iyi içerik daha başından farklı platformlar ve formatlar için yeniden tasarlanır.

9.Paylaşın ya da çözün; çığırtkanlık yapmayın! İyi içerik satış yapmaya çalışmaz. Bunun yerine sizi ürünlerden bağımsız bilginin güvenilir ve değerli bir kaynağı olarak konumlandırarak değer yaratır.

10.Sadece anlatmakla kalmayın, gösterin! İyi içerik ne vaaz verir ne de satışa ısrar eder. Bunun yerine ürününüzün dünyada nasıl yaşadığını, uygulandığını ve nelere etki ettiğini gösterir.

11.Güçlü yönlerinize odaklanın. Her şeyi yaratmak ve her yerde yayınlamak zorunda değilsiniz; hepsini birden yapmak zorunda da değilsiniz. Ama bir şeyi, gerçekten bir şeyi çok iyi yapmak zorundasınız. Kendinizi iyi ifade edebildiğiniz ve iyi yapabildiğiniz bir şeyler üzerinden ilerleyin.

12.Ve en önemlisi, içeriğin neyi elde etmesini istiyorsunuz? İçeriğinizin ne tür etkileri olsun istiyorsunuz? Müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin ne tür bir eylemde bulunmasını istiyorsunuz? Onların davranışlarını nasıl ölçümleyecek ve çalışmalarınızın başarısını nasıl tanımlayacaksınız? Hedef kitlenize farklı şekilde yardım edebilirsiniz; işlerini daha iyi yapmalarına, tatil planlamalarına, bir fotoğraf makinesi almalarına ya da maratonlar için antrenmanlar yapmalarına nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Kısacası, insanlara kendinizi, onlara bir şey satmaya çalışan bir insan gibi değil de sizi ihtiyaç duydukları bilginin güvenilir bir bilgi kaynağı olarak görmelerini sağlayacak gereksinimleri nasıl karşılayabilirsiniz? Sorusunu bir bağlama yerleştirmelisiniz.

Bu soruya cevap verebilmeniz ve iyi ve kaliteli içerikler üretmeniz dileğiyle… ^_^

Müşterilerimizin Değerli Yorumları