CRM ile Satış Potansiyelinizi Arttırın!

crmbulut-satispotansiyeli

Satış süreci; potansiyel müşteri kitlesi tespiti ile başlayan uzun ve zorlu bir süreçtir, bu süreçte firmanın ve satış ekibinin her bir hamlesi satış kapama anlamında büyük etkiler yaratabilir.

Satış kanalı ile beslenen firmanın ilk ve en önemli hamlesi ise hem satış ekibinin çalışma sitemini düzenlemek, hem de potansiyel satış fırsatlarının takibi amacı ile CRM yazılımı kullanmak olmalıdır.

Satış sürecinin tamamına hâkim olmak ve satış sonrası müşteri memnuniyeti sağlayarak satış devamlılığı yaratmak için, müşteri kayıtlarının tutulması ve kolaylıkla takibinin sağlanması büyük önem taşıyacaktır.

CRM Yazılımı ve müşteri takip programı kullanarak, satış ekibinin hızlı bir şekilde müşteri bilgilerine ulaşması, özel günlerini kolaylıkla takip etmesi, müşteri ihtiyaçları ve satın alım profillerine uygun ürün ve hizmetlerin müşteri bazında sunulması sağlanabilir.

CRM yazılımı ile müşteri sadakati yaratmak ve yeni satışlar için kanal oluşturmak oldukça kolay hale geleceği gibi, aynı zamanda satış ekibinin dosya ve evraklar arasında boğulmadan daha çok satış odaklı ve verimli çalışması da sağlanmış olur.

CRM Yazılımının faydaları

Etkili bir satış geliştirme projesi için; CRM yazılımı ve müşteri takip programı kullanarak;

  • Tüm potansiyel müşterilerinizden geniş bir data havuzu oluşturabilirsiniz.
  • Müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin özel günlerinde, kişiselleştirilmiş mail ya da SMS ile firmanızı hatırlatırken, onlara verdiğiniz değeri gösterebilirsiniz.
  • Müşterilerinizin çalışma durumları, zevkleri, hobileri gibi detay bilgilerini kayıt altına alarak istediğiniz ölçüt doğrultusunda listeleyerek niş bir pazarlama stratejisi oluşturabilirsiniz.
  • Müşterilerinizin takibi esnasında; onları aramanız gereken tarih ve saati planlayarak, ajanda kalabalığına ve unutmalara yer vermeden satış ekibinin müşteri ile temasa geçmesini sağlayabilirsiniz.
  • Satış ekiplerinizin satış süreçlerini raporlayarak; yaptıkları ve devam eden müşteri görüşmeleri, sıcak satışları ve satış kapamaları ile ilgili detaylı bilgiyi ek bir toplantıya ve süreci yavaşlatan basılı raporlara gerek duymadan, ofis içinde ya da dışında her noktadan kolaylıkla takip edebilirsiniz.
  • Müşteri referansları ile yapılacak yeni satışlarda halihazırda size referans veren müşterilerinizi kolayca tespit ederek onlara özel jestler planlayabilirsiniz.
  • Hızlı bir şekilde teklif oluşturup, faturalandırma yaparak satış sürecinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları