Bulut Depolama Servisi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bulut Depolama Servisi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Pek çok toplum bilimci tarafından Bilgi Çağı olarak adlandırılan bir yüzyılda yaşıyoruz. Bilginin sistematik olarak işlenebildiği ve yönetilebildiği bu çağda, verilerin güvenli olarak muhafaza edilmesi de hayli önem taşıyor. Ancak, bu denli büyük veri yükünün depolanması, yedeklenmesi ve güvenli bir alanda korunması için üstün özelliklere sahip bilgisayarlarda çoğu zaman yetersiz kalabiliyor.


Yoğun veri akışının söz konusu olduğu pek çok sektör için özel olarak tasarlanmış bulut depolanma sistemleri, bu anlamda iyi bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Bugün her alandaki işletme için ciddi bir gereklilik olan veri yedekleme servis sağlayıcısı seçiminde önem arz eden noktaları sizlerle paylaşacağız.


Bulut depolama sistemi seçimi, sadece maliyet bölümünü düşünmekten çok daha fazlasıdır. Bir bulut veri yedekleme servisine yatırım yapmaya karar verdiğinizde bir işletme sahibi olarak, bu hizmetin pek çok avantajını bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Elbette, bu çevrim içi hizmetten azami fayda sağlamak için doğru servis sağlayıcısını seçmeniz mühimdir.


Profesyonel Bir Bulut Servis Sağlayıcısında Bulunması Gereken Özellikler


Depolama: İhtiyaçlarınıza bağlı olarak çok çeşitli seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. Sunulan alanın doğrudan hizmet masraflarıyla ilişkili olması nedeniyle bütçeniz dahilinde olabilmeniz için ne kadar depo kapasitesine ihtiyaç duyduğunuzdan emin olun.


Ölçeklenebilirlik: İşletmeniz geliştikçe daha büyük yedek depolama alanına sahip olabilmeniz için çeviklik ve ölçeklenebilirlik sunabilen bir servis sağlayıcı alın. İşletmenizin veri yedekleme depolama ihtiyaçlarını karşılamak adına daha fazla alan satın alabilmeniz için yedek depolama alanıyla ilgili esnek seçenekler sunan bir hizmet edinin.


Ulaşılabilirlik: Her ihtiyacınız olduğunda verilerinize erişebildiğinizden emin olun. Seçtiğiniz bulut veri yedeklemesinin maksimum düzeyde kullanılabilirlik sağladığını iyi kontrol edin.


Olağanüstü Durum Kurtarma: İstenmeyen olaylar her an gerçekleşebilir; doğal afetler veya siber saldırılar, sunucuları her zaman kapatabilir ve verilerinizin erişilmemesine neden olabilir. Seçtiğiniz hizmet etkin ve etkili bir felaket kurtarma planı sunmalıdır, böylece mümkün olduğunca çabuk çevrimiçi olabilirsiniz.


Yedekleme Sıklığı: Bilgileri her zaman güncellediğinizden ve dosyalar üzerinde çalıştığınızdan beri, en son sürümlerin daima yedeklendiğinden emin olmanız gerekir. Böylece, verilerin buluta nasıl yedeklendiğini ve nasıl yapıldığını sıklıkla kontrol edin. Servis sağlayıcıların uygulamaları geniş farklılık gösterdiğinden şirketiniz için en uygun seçeneği tercih ettiğinizden emin olun.


Güvenlik: Güvenlik, bir servis sağlayıcı ararken göz önüne alınması gereken hayati bir konudur. Verilerinizin ne kadar güvenli ve korunduğunu sağlayıcınıza sorun.


Uyumluluk: Yedekleme servis sağlayıcısının maksimum koruma düzeyine sahip olabilmesi için sisteminizle yasal uyumluluk göstermesi gerekir. Özellikle hassas verileri ele alırsanız, veri yedekleme sağlayıcısı belirli endüstri düzenlemelerine uygun olmalıdır.


Fiyatlandırma: Sektörel bazda fiyatlandırma çok değişir. Fiyatlandırma esas olarak depolama boyutuna, sunulan özelliklere ve faturalandırmaya bağlı olarak yıllık veya aylık bazda hesaplanır. Hoş olmayan sürprizlerden kaçınmak için hizmet şartlarını dikkatle okuyun. Sözleşme şartlarından, hizmet limitlerine vb. pek çok alt başlığı dikkatle hesaplayın.


Destek: Veri saklama şirketlerinden güvenilir bir sağlayıcı seçin, böylece yardıma ihtiyacınız olduğunda veya bir şeyler ters gittiğinde size profesyonel destek sunabilirler. Bazı sunucular mükemmel destek sağlayabilirken bazıları size  aradığınız hizmeti sunamayabilir. Telefon, sohbet, e-posta ve hatta sosyal medya gibi birden fazla kanal aracılığıyla iletişime geçilebilecek bir sağlayıcı seçmek bu anlamda daha iyi sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.


Bir bulut veri yedekleme servisine yatırım yapmayı düşünüyorsanız, Evobulut.com harika bir alternatif olarak hizmetinizde. İşletmeniz için alacağınız en iyi kararlardan biri olacak profesyonel ve yeni nesil servislerimizle sizi bulutların üzerine çıkarmaya hazırız.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları