Neden e-Ticaret Yapmayı Tercih Etmeliyim?

e-ticaret-satis

Bir işletmeye sahip herkesin aklına gelmiş olan sorulardan biri de “Neden E-ticarete girmeliyim?’’dir. Girişimciler bu sorunun yanıtını gözü kapalı verebilirken, geleneksel yöntemlere alışkın işletme sahipleri bu sorudan hep uzak dururlar. Sorunun en kısa ve basit cevabı satış hacmini arttırmak olacaktır. Bilindiği üzere yapılan fiziksel satışlarda sadece küçük bir pazara hitap edilir. Ancak e-ticaret sayesinde hedef kitlenize dünyanın neresinde olursa olsun ulaşabilirsiniz. Doğru bilinen yanlışların aksine e-ticaret, sanıldığı kadar komplike bir olay değildir. Öncelikle bir pazaryerinde mi yoksa kendinize ait bir sitede mi satış yapacağınıza karar vermelisiniz. Sonrası çorap söküğü gibi gelen olaylar silsilesi.

Bir işe başlamak her zaman zordur. İşler e-ticaret için de geçerli. Konfor alanından çıkmak istemeyen işletme sahipleri e-ticaret alanına hep önyargıyla bakmakta. Oysa tüketici aradığı ürünü ilk olarak online platformlarda incelemekte. Günümüzde özellikle de pandemiden sonra online satışlar ve e-ticarete olan ilgi tavan yapmış durumda. E-ticarete atılan işletme sahipleri bu krizden en az etkilenenler arasında. Bir dükkana ve saate bağlı kalmadan sipariş alıp gönderebilmek de bu işin olumlu yanlarından.

Uzmanlar pandemiden sonra bile online alışverişe olan bu ilginin azalmayacağı kanaatinde. Uzmanların da dediği gibi her sektörün dijitale kaydığı bu dönemde bir internet sitesine sahip olmadan satış yapabilmek çok zor. Satış hacimlerini günden güne arttıran bu dijitalleşmiş markalar arasında olmak ise çok kolay. Hedef tüketici kitlesine ulaşmanın en doğru yolarından biri olan e-ticaret ise her işletmenin ihtiyaç duyduğu şeyler arasında ilk sıralarda.

e-ticaret-satis

Peki Bir İşletmeye Sahip Olmayanlar e-Ticaret Yapabilir Mi?

E-ticaret çok geniş bir alan, bir marka veya işletmeye sahip olmadan da internet üzerinden ticaret yapabilirsiniz. Bunun birkaç yolu var. Stoka dayalı alım satım yapabilir ya da elinizde stok dahi bulundurmadan drop shipping gibi yolları tercih edebilirsiniz. E-ticarete başlamak için birçok sebep ve yol var. Tüketicinin isteklerini analiz edebilen bireylerin başarılı olacağı bu sektöre girmenin en doğru zamanı ise şimdi. Bahsetmiş olduğumuz üzere e-ticaretin avantajları saymakla bitmeyecek kadar çok. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ile savaşırken tüketiciler gibi üreticiler de dijitale kaymalı. Unutulmamalıdır ki bir iş sahibi olan herkes yeniliklere açık olmalıdır.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları