KOSGEB e-Ticaret Desteği Nedir?

kosgeb e-ticaret desteği

Açılımı “Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı” olan KOSGEB, ticarete girişmeyi ve kendi işini kurmak isteyenlere destek sağlayarak; bu noktada ticarete atılmak isteyip ancak sermayesi olmayan kişilere yol açmak istiyor. İş fikirleri olan ancak sermayesi olmayan girişimcilere destek olan KOSGEB, e-ticaret desteği ile de farklı sektörlerde ve farklı alanlarda girişimcilerin önünü açıyor.

KOSGEB desteğini almak isteyen kişilerin, ilk adımda KOSGEB tarafından verilen eğitimlere katılması gerekiyor. KOSGEB, kendi işini kurmak isteyenler için iki farklı eğitim veriyor. Bu eğitimler:

KOSGEB – Genel Girişimci Eğitimi

İki ayrı adımdan oluşan bu eğitimlerin, ilki genel girişimci eğitimi. Bu eğitimi tamamlayan kişiler, ikinci eğitime katılabiliyor. Bir iş kurmak, işi büyütmek, işi kurarken ve büyütürken girişimcinin yükümlülük ve yapması gerekenler anlatılıyor. Akıl ve hayallerindeki iş fikrini projeye dökmek gibi konularda bir genel girişimci eğitimi veriliyor.

KOSGEB – İleri Girişimci Eğitimi

Eğitimin ikinci ve son adımında ileri girişimci eğitimi yer alıyor. Bu eğitimi alabilmek için genel girişimci eğitimi alınmış olmalıdır. Bu eğitimin içeriği daha çok yenilikçi, ileri teknoloji seviyesindeki sektörlere ve imalat sektörüne hitap ediyor. Bu eğitim sayesinde girişimcilerin marka değeri elde edip, küresel rekabet seviyesine gelebilmesi hedeflenir.

İki farklı eğitimi tamamlayan kişiler, KOSGEB’e kredi ve hibe (geri ödemesiz) başvurusu yapabilir duruma geliyorlar. KOSGEB’e başvuru yapabilecekleri sıralamak gerekirse:

  • Bir iş fikri olan, yeni bir iş kurmak isteyen kişiler
  • İş yerlerine makine almak isteyen kişi ya da tesisler
  • İş yerlerinde yeni personel görevlendirmek isteyenler
  • Ülke içinde yer alan fuarlarda ya da yurtdışındaki fuarlarda markası ile ülkemizi temsil etmek isteyenler
  • İş yerlerini geliştirmek isteyen kişiler

İş gücünü ve istihdamı arttırmak için KOSGEB birçok sektör, girişimci ve esnafa destek verip, hibe ve kredi desteği sağlıyor. KOSGEB’in eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan kişi ve firmalar, hibe ve kredi desteği almak için başvuru yapmaya hak kazanır. Sermayesi olmayan fakat iş kurma hayali, bir iş fikri olanlara olanak sağlayan KOSGEB ile ekonomi canlanıyor, iş gücü artıyor ve istihdam güç kazanıyor.

İş süreçlerinizi tamamladıktan sonra Evobulut ile ister kendi e-ticaret sitenizi entegre edebilir isterseniz de pazaryeri entegrasyonu sayesinde siparişlerinizi ve faturalarınızı tek bir panelden kontrol edebilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları