B2C / Üreticiden Tüketiciye E-Ticaret / Business to Consumer

B2C / Üreticiden Tüketiciye E-Ticaret / Business to Consumer

Açılımı “Business to Consumer” olan ve Türkçe’ye “İşletmeden Tüketiciye” olarak çevirebileceğimiz bu e-ticaret modeli üretici ve tüketici arasında gerçekleşiyor. Bu pazarlama modeli ile üreticiler ürün ve hizmetlerini dijital platformlar üzerinden sunarak satış gerçekleştirir. Elbette günümüzde müşteriler kendilerine ve beklentilerine hızla çözüm getiren üreticileri tercih ediyor.

Gün ya da saat fark etmeden, dilediğiniz gibi sipariş oluşturabileceğiniz B2C pazarlama modeli benimsenmiş platformlarda, hiçbir aracıya ihtiyaç duymadan müşterilere uçtan uca bir alım – satım hizmeti sunulabilir. Ancak B2C pazarlama modelinde her bir müşterinin farklı beklentileri bulunuyor. Bu yüzden kişiselleştirilebilir B2C pazarlama imkanlarına sahip olmak sizlere öncelik ve ilgi kazandırır. Üreticilerin hedef kitlelerinin türlü faktörlerinin (demografik yapı, sosyoekonomik ve psikolojik durum) farkında olması oldukça mühim. Bu faktörleri göz önünde bulunduran üretici, B2C pazarlama stratejileri ile hedef kitleye ulaşır ve satışları yükseltip, satış maliyetlerini azaltarak kendi farkını yaratabilir. Üretici müşterilerine özel, kişiselleştirilmiş öneriler yaparak, teklifler götürerek, satın alma çözümleri sunarak, pazarlama alanında büyük bir başarı sağlayabilir. Müşterilerin çeşitli alanlardaki beklentilerini karşılayarak hem sadakatleri hem de potansiyel yeni müşteriler kazanılabilir.

B2C pazarlama modeli kullanılarak müşterilere türlü yollardan ulaşılabilir. Sosyal medya ile pazarlama, video ile pazarlama, kişiselleştirilmiş pazarlama, chatbot (akıllı asistan) ile pazarlama, e-posta ile pazarlama, içerik pazarlama gibi birçok farklı metot tercih edilebilir. Bu yollar ile hedef kitlenize ulaşabilir ve kişiselleştirilmiş hizmet ile hem müşteriyi tarafınızda tutar hem de yeni potansiyel müşterileri karşılayabilirsiniz.

B2C e-Ticaret Pazarlama Modelinin Amaçları Nelerdir?

B2C pazarlama modelinin amaçları; satışları yükseltmek, mevcut müşteri kitlesini korumak, markanın adını duyurmak, güvenilirliği kazanarak yeni müşteriler kazanmak, etkileşimi arttırmak ve müşteri sadakatine erişmek. B2C, üreticiden tüketiciye olan bu pazarlama modelinde pazarda kendi farkınızı yaratabilirsiniz. Müşterilerin üretici marka ile ilk tanışmasından itibaren kişiselleştirilmiş öneri, hizmet ve teklifler alması aradaki bağın güçlenmesine olanak verir. Her bir müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak bu pazarlama modeli ile mümkün. Bu sebeple B2C pazarlama modelini kullanan üretici markalar oldukça rağbet görüyor ve tercih ediliyor.

Diğer e-ticaret türleri ile ilgili yazılarımızı okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları