Kadın Girişimcilere E-Ticaret Desteği

Kadın Girişimcilere E-Ticaret Desteği

İstihdamın güçlenmesi ve ekonominin canlanmasında kadınların yeri fazlası ile önemli. Kadın girişimcilere sağlanan e-ticaret desteği ile daha nicelerinin önü açılırken, diğer kadınlara da umut oluyor. Ülkemizdeki e-ticaret platformunda, 2017 Mayıs ayında başlatılan “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü” programına ilgi oldukça büyük. Kadınlara sunulan bu destek ve ek avantajlar sayesinde işlerini e-ticarete taşıyarak büyütme olanağına sahip olacaklar.

Kadın Girişimcilere Tam Destek!

2017 yılında başlayan “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı”, Türkiye’de yer alan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu’na bağlı kadın girişimci ve kadın kooperatiflerine destek veriyor. E-ticarete özel birçok devlet teşviki bulunsa da bu program yalnızca kadın girişimcileri kapsıyor. Girişimci kadınlara özel olarak Mart ayında; yüzde 75 komisyon indirimi ve 30 bin TL’ye kadar  pazarlama, reklam, kargo destekleri, ücretsiz fotoğraf çekimi ile online elektronik ticaret eğitimi verilecek.

Kadınların ekonomiye katkısı ile hem iş gücü canlanacak, hem de girişimci ruhlara yol açılacak. Hepsiburada’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan öncülüğünde gerçekleştirilen Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı, ekonominin canlanmasına da büyük oranda katkı sağlıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu’nun Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı için attığı imza ile bu iş bir adım daha ileri taşınıyor.

Pandeminin sebep olduğu zorlukların giderilmesi amacı ile kadın girişimcilere, işlerini e-ticarete taşıyarak ekonomik gücünü arttırma olanağı sağlanıyor. E-ticarette etkinlik elde eden ve güç kazanan kadınlar, ekonomiyi de canlandırıyor. Kadın girişimcilerin dijital dönüşümlerini destekleyen bu program ile kadınlara fırsat eşitliği sağlanıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlatılan bu programda, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’na bağlı 8 bin civarı kadın girişimciye ve kurdukları kadın kooperatiflerine sağlanan imkanları sıralayacak olursak:

  • Mart ayına özel olarak 50 bin TL ciroya kadar yüzde 75 komisyon indirimi, 
  • Fotoğraf çekimi ve kargo desteği,
  • Online e-ticaret eğitimleri,
  • 30 bin TL’ye kadar reklam ve pazarlama desteği gibi birçok fırsat sunuluyor.

Güçlenen kadın ile hem ülke gelişip güçlenecek, hem de girişimci ruhlara olanak ve destek sağlanacak.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları