E-Ticarette Karşılaşılan 5 Temel Zorluk Nedir?

e-ticaret-teslimat

Gün geçtikçe yaygınlaşan ve bir ihtiyaç haline gelen e-ticarette, karşılaşılan birçok zorluk bulunuyor. İlk günden beri fazla ilgi gören ve hızla gelişen e-ticaret süreçlerinde ise bazen birkaç sorun yaşanabiliyor. Sizler için sorun teşkil eden, 5 yaygın zorluğu sıralıyoruz.

e-Ticarette Uzun Süren Teslimat


e-ticaret-teslimat

Müşterilerin kolaylık olması sebebi ile tercih ettiği e-ticarette, iyi yönetilemeyen kargo süreçleri caydırıcı bir özellik taşıyor. Hızlılığı ve sağladığı kolaylık için tercih edilen elektronik ticaretin güvenliliğini de sarsıyor. Gereğinden uzun süren kargo teslimatları müşterinin markaya olan sadakatini de zedeliyor. Bu sebeple, e-ticarette kargo işleri belirli bir düzene oturtulmalı ve geciken teslimatlar için kargo şirketi ile iletişim halinde olarak bu problem giderilmeli. Aynı zamanda geciken kargo teslimatları hakkında müşteriyi bilgilendiriyor olmak da önemli olacaktır.

e-Ticarette Eksik veya Yetersiz Ürün Bilgisi

Çözünürlüğü yetersiz olan ürün görselleri ve açıklamaları, müşteriyi yanlış yönlendirebilir ve sonrasında markaya olan güven kaybedilebilir. Garanti süresi, teknik bilgiler, kullanım şartları gibi detayların doğru ve net şekilde verilmemesi müşteriyi kaybetmenize sebep olabilir. Etkileyici ve net görseller, markalara müşteri kazandırmakla beraber müşteri memnuniyetini de arttırır.

İade Politikası ve Süreç

Müşterilerin aldıkları üründen memnun olmamaları ya da ürünün bir sorun teşkil etmesi sonucunda iade etme haklarının olduğu belli bir yasal zaman dilimi vardır. Elbette markalar kendi iade ve değişim koşullarını oluşturabilir. Dostça yaklaşım, ürünü iade eden müşteriyi kaybetmemenizi sağlar. Kazanılan müşteri sadakati ile yeni satışlar sağlayabilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri

e-ticarette-müsteri-hizmetleri

Elektronik ticaretin can damarlarından biri olarak görebileceğimiz müşteri hizmetleri oldukça önemli. Tüketici karşısında danışabileceği ve sorununun giderilmesine yardımcı olacak birini bulduğunda hem satış hızla gerçekleşir, hem de satışların devamlılığı sağlanmış olur. Sorunları hızlıca çözen müşteri hizmetleri, e-ticaret için fazlası ile önemli ve gerekli.

e-Ticarette Yanlış Ürün Teslimatı

E-ticaret kullanımı yaygın olduğu gibi sipariş yoğunluğu da olabilmektedir. Herhangi bir karışıklığın yaşanması durumunda, marka kendini telafi etmeli ve sipariş kontrol geliştirilmeli. Bu sorunun çözülmemesi ve tekrarlanması markaya duyulan güveni zedeleyerek müşteri kaybına yol açabilir.

e-Ticaret noktasında vermiş olduğunuz pazaryeri entegrasyon hizmetleri ile siz de mağazanızı ve satışlarınızı Evobulut sistemi üzerinden kolayca yönetebilir; alınan siparişlerinizi tek bir tuş ile sisteme çekerek hızlıca faturalandırabilirsiniz. Ücretsiz olarak incelemek için Satış Bulut’a başvuruda bulunabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları