Online Sipariş Takip Programı Kullanmanın Avantajları

online sipariş takip programı avantajları

Online sipariş takip programı sayesinde siparişlerinizi bilgisayar ortamında takip edebilir, iş yükünüzü hafifleterek verimliliğinizi artırabilirsiniz. Müşterilerinizden almış olduğunuz siparişlerinizi atlamadan, her hangi bir aksaklık yaşamadan kayıt altına alabilirsiniz. Sipariş öncesi ve sonrası iş süreçlerinizi kolaylıkla takip edebilirsiniz. Programın online alt yapısı sayesinde telefon, tablet ve bilgisayar aracılığıyla siparişlerinizin kontrolünü zaman veya mekan fark etmeksizin kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

*  Siparişlerinizin durum takibini yapabilirsiniz.

Almış olduğunuz siparişlerde siparişin yeni bir sipariş olup olmadığını ya da siparişin irsaliye veya faturasının kesilip kesilmediğini sipariş durum takibiyle kontrol edebilirsiniz. Siparişin durumuna göre filtreleme işlemi uygulayarak kolaylıkla sipariş durum analizinizi yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz analiz sonucu firma içerisindeki önceliğinizi belirleyerek dilerseniz yeni siparişlerinize odaklanabilir dilerseniz de hazır olan siparişleriniz için transfer sürecini başlatabilirsiniz.

* Online Sipariş Programında E-ticaret Entegrasyonunu Sağlayabilirsiniz.

online sipariş takip programı avantajları


Mağazalarınızda satmış olduğunuz ürünlerinizin eğer e-ticaret sitelerinde de satışını gerçekleştiriyorsanız e-ticaret site entegrasyonları aracılığı ile iş yükünüzü hafifletebilirsiniz. Ürünle ilgili bir güncelleme sağladığınızda tüm sitelerde tek tek değişiklik yapmak yerine online sipariş takip programındaki entegrasyon sayesinde yapmış olduğunuz değişikliği tüm E-ticaret sayfalarınıza uygulamış olursunuz.

* Sipariş Takip Programında Faturalandırma Süreçlerinizi Takip Edebilirsiniz.

Bir ürünün satışını gerçekleştireceğiniz zaman satış sürecinizi hızlandırmak adına işe potansiyel müşterilerinize teklif vermekle başlayabilirsiniz. Verilen teklifi online sipariş takip programı yardımıyla hızlı ve pratik bir şekilde alınan siparişe dönüştürebilirsiniz. Böylelikle satış aşamalarının ilk adımını tamamlamış olursunuz. Siparişlerinizi aldıktan sonra ise ürünlerinizin satış sürecini tamamlamak adına otomatik olarak satış faturanızı program yardımıyla saniyeler içinde kesebilirsiniz.

* Siparişlerinizle ilgili raporlamalar alabilirsiniz.

Aldığınız siparişleri satışa çevirip faturalandırdığınız da program yardımıyla siparişteki ürünlerin durumunu kontrol edebilirsiniz. Almış olduğunuz sipariş satırlarının herhangi biri ile ilgili fatura kesilmemişse açık siparişleriniz olarak görüntüleyebilirsiniz. Sipariş almış olduğunuz ürünlerden istenilen miktardan bir kısmına fatura ve irsaliye kesmiş olduğunuz da siparişlerinizi kısmi kapanan sipariş olarak takip edebilirsiniz. Sipariş satırlarının tümüyle ilgili fatura ve irsaliye süreçleri tamamlandıysa almış olduğunuz siparişi kapanan siparişleriniz arasından kontrol edebilirsiniz.

Program içerisinde yer alan gerekli raporlamaları kullanarak açık, kısmi kapanan ve kapanan siparişleriniz ile ilgili analizlerinizi yapabilirsiniz.

* Stok takibinizi yapabilirsiniz.

İster normal ister e-ticaret sitelerinden almış olduğunuz siparişleriniz olsun sipariş takip programının içerisinde yer alan stok yönetim sistemi ile stoklarınızı takip edebilirsiniz. Almış olduğunuz siparişlerde stok durumuna göre müşterinize teslimat tarihi belirleyebilirsiniz. Elinizde az kalan stoklarla ilgili durumu önceden fark ederek gerekli önlemleri alabilirsiniz. Stokla ilgili maliyetleri izleyebilir almış olduğunuz siparişleriniz de stok maliyetine göre satış fiyatınızı belirleyebilirsiniz.

* Online Sipariş Programından Ürün Sevkiyat Takibini Yapabilirsiniz.

Almış olduğunuz siparişlerde müşterinizin istemiş olduğu ürünlerden dilerseniz bir kısmını hemen gönderip irsaliyesini kesebilirsiniz. Ürünlerin farklı depolara gönderim durumu söz konusu olabilir. Almış olduğunuz siparişteki satırlardan belli bir kısmını bir depoya diğer kısmını diğer depoya göndermek isteyebilir ve bu durumda da birkaç irsaliye kesebilirsiniz. Kesmiş olduğunuz irsaliye ve faturalara göre almış olduğunuz siparişteki hangi ürünlerle ilgili ürün gönderim işleminin yapıldığını hangi ürünlerin henüz müşteriye ulaşmadığını kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları