2018 Yılı Dijital Pazarlama Grafiği

2018 Yılı Dijital Pazarlama Grafiği

Günlük hayatımızda neredeyse tüm işlemleri dijital yoldan yapıyoruz. İletişimin dijitalleşmesinden sonra pazarlama ve satış analında da dijitalleşmeye gidildi. Reklamlar artık en çok dijital üzerinden iletilmekte ve etkileşim görmekte. Birbirinden çeşitli ve pratik uygulamalar her geçen gün dijital dünyanın önünü açıyor ve bizleri daha da kendisine çekiyor. Her gün yeni yöntem ve hizmetlerle karşılaşıyoruz. Yeni ürün üretimleri hızlı bir şekilde yükseliş gösteriyor.

Haliyle zamanımızın çoğu da internette geçiyor. Akıllı telefonların yaygınlaşması sonucu sosyal mecrayla olan bağımız artık geri dönüşü olmayan bir hal aldı.


Peki, 2018’de Dijital Pazarlama kanalında nelerle karşılaşacağız?


7.5 milyar nüfusa sahip Dünya’da 4.5 milyar insan internet kullanıcısı. Bu sayı aynı zamanda sosyal medyayı kullanan nüfusu da temsil ediyor. Ayrıca toplam nüfusun neredeyse %80’i de mobil kullanıcıları oluşturmakta. Yani internetle bağı olan insan nüfusu azımsanamayacak kadar yüksek bir oranda.

Yıllık global büyüme artışlarıyla bu yıl ulaşılan rakamlar bu şekilde. Bununla birlikte her yıl bu sayının 284 milyon kadar artış gösterdiği bilinmektedir.

Hootsuite’in bu sene belirlediği sonuçlara göre 2018 Ocak ayında insanların en aktif sosyal platformlardan hangilerini daha çok kullandığı tespit edilmiş.


Bu listenin ilk 5’i şu şekilde;

  • Facebook
  • Youtube
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger


Türkiye’de bu veriler ne durumda?

Tahminde bulunması zor olmayacağı gibi listenin lideri Facebook. Takibindeki platformlar için de aynı şeyi söyleyebiliriz aslında. Yıllardır kullandığımız Facebook’u kullanmayı bırakan kaç kişi var etrafınızda? Bir düşünün… Cevap bir iki kişi ya da yok oluyor muhtemelen.

81 milyon nüfusuyla Türkiye’de de durumlar hemen hemen aynı. Ülkemizde 54 milyon insan aktif bir şekilde sosyal medya kullanıcısı. 72 milyon kişi de hem aktif olarak hem de mobil üzerinden sosyal medyayı kullanmakta.

Açıkça görüldüğü gibi her yıl bir öncekine göre hızla büyüyen bir dijital dünya ile iç içeyiz. Ülkemiz de buna dâhil…

Dijital dünya üyeleri rekabet halinde… Bizler de bu pazarın kullanıcıları ve belirleyicileriyiz. Değişen ve durmadan gelişen dijital pazarlama kanalındaki bu ilerleme bakalım nasıl devam edecek. Hep birlikte, içeriğinde etkili bir yer alarak, bire bir göreceğiz 🙂

Dijital pazarlama ve dijital dünyanın bu denli etkili sonuçlarının olduğu teknoloji çağında bir de Evobulut’la yapabileceklerinizi keşfetmenizi tavsiye ederiz. Müşteri ilişkilerine yönelik Evobulut; işlerinizi bir hayli kolaylaştıracak seçenekler sunan dijital bir platform.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları