Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Nedir

Pazarlama elemanlarından biri olan dijital pazarlama günümüzde git gide daha da değerlenmekte olan bir pazarlama çeşididir. Ürün, mal ya da hizmetlerin; cep telefonları, masaüstü bilgisayar, türlü dijital ortam ve platformlarda online olarak tanıtılmasıdır. Git gide teknolojik bir hal alan dünyamızda oldukça rağbet gören dijital pazarlama ile müşterilerin işleri kolaylaşırken markalar yükselişe geçiyor. Dijital kanallar üzerinden sağlanan bu pazarlama yöntemi internet, sosyal mecralar ve çeşitli mobil uygulamalar (app) aracılığı ile gerçekleşir. İnternet kullanımının revaçta olduğu bu dönemde dijital pazarlamayı kullanmayan marka ve firmalar çok şey kaçırıyor. Marketten kıyafete, her türlü alışverişin dijital ortamda gerçekleştiği bu çağda dijital pazarlama oldukça önemli bir yöntem.

Dijital Pazarlama Nerelerde Kullanılır?

Online platformlarda karşımıza çıkan dijital pazarlamanın kullanıldığı birkaç yeri sıralayalım:

  • Blog içerik ve postlarında
  • Online olarak gerçekleştirilen PR (public relations / halkla ilişkiler) çalışmalarında
  • Marka ile özleşen logo, font ve renk gibi değerlerinde
  • Sosyal medya mecralarında
  • İnternet sitelerinde (web site)
  • Online kataloglarda

Dijital pazarlama, sayısız birçok online alanda gerçekleştirilen ve giderek önemi artan bir pazarlama türü haline gelmiştir.

Dijital Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

Dijital pazarlama birçok adımdan oluştuğu gibi farklı teknikleri de bulunuyor. Çeşitli kanallar üzerinden gerçekleştirilen dijital pazarlama için çeşitli teknikler kullanılıyor. Sizler için birkaçını sıralıyoruz:

Sosyal Medya Mecraları:

sosyal medya mecraları


Günümüzde herkesin aktif olarak kullandığı Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Google gibi sosyal medya araçları olan bu uygulamaları bilmeyen yok. Bu araçlar daha da çeşitli olmakla birlikte, hepsinin hitap ettiği kitle de farklı. Bu sebeple doğru sosyal medya aracı ile doğru müşteriye ulaşmak fazlası ile önemli.

İçerik Pazarlama Metotları:

Sağlam bir içerik hem markanızın vermek istediği mesajı hem de ürün ya da malın işlevini çok güzel bir şekilde anlatabilir. İlgi çeken resim, haber ve videolar ile zenginleştirilen içerik sayesinde hedef kitle ve potansiyel müşteri ürüne doğru çekilir.

Online Sitede Yapılan Kampanya ve Promosyon:

Müşterilere web sitenizde sunacağınız kampanyalar ile alışverişe teşvik edebilir, yalnızca hedef kitleyi değil, potansiyel yeni müşterileri de kazanma şansını elde edersiniz. Sitenizde online olarak sunacağınız kampanya ve promosyonlar müşteriyi harekete geçirerek satış sağlar.

Mobil Uygulamalar:

Bir web sitenin yalnızca masaüstünde açılması bir eksi olabilir. Tablet, telefon gibi sürekli elde olan araçlar için yapılan mobil uygulamalar iki taraf için de işleri hızlandırır. Mobil formatlı araçlar için özel olarak tasarlanan uygulamalar ile bir adım öne çıkabilirsiniz.

Hedefleme:

Hedefleme, çeşitli web siteler üzerinden ürün yerleştirme ile müşterinin dikkatini çekmeyi amaçlayan bir yöntemdir. Hem hedef kitleye kısa yoldan ulaşırsınız, hem de ürün ya da hizmetinizi potansiyel müşterinin zihnine yerleştirebilirsiniz. Ürünün reklamını yapan hedefleme yöntemi markalar için oldukça stratejik ve önemli bir metot.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları