İleti Yönetim Sistemi Vatandaşların Kullanımına Açılıyor!

İleti Yönetim Sistemi Vatandaşların Kullanımına Açılıyor!

İleti Yönetim Sistemi, ilk olarak 4 Ocak tarihinde yayınlanan yönetmelikle üzerinde çalışmalara başlanmış ve 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle vatandaşların kullanımına açılacağı duyurulmuştu. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle firmalara verilen onay giriş sürelerinin uzatıldığı ve 31 Aralık tarihi itibari ile vatandaşların ileti yönetim sisteminden faydalanacağı duyurulmuştur. 

Vatandaşlar Açısından İleti Yönetim Sistemi Neler Sağlayacak?

Özellikle reklam ve pazarlama anlamında; SMS, mail gibi araçlardan faydalanılması son 10 yılda ivme kazanmış yeni bir durumdur. İnternet kullanımının yaygınlaşması ve kişisel bilgisayar kullanım sürelerinin artması bu reklam kanalını cazip hale getirmiştir. Akıllı cep telefonu kullanımının da artması ile birlikte dijital reklamlar ile mail ve SMS reklamları da artmış ve bu durum vatandaşlar açısından tahammül edilemez bir hal almaya başlamıştır. Ziyaret edilen internet sayfalarının ya da alışveriş yapılan bir internet sitesinin, mail ve SMS yolu ile sürekli bir biçimde kullanıcıya tanıtım yapması durumu, kullanıcıların mail trafiği açısından da zor duruma düşmesine neden olmuştur.

İleti yönetim sistemi, vatandaşların bu gibi reklam ve tanıtım amaçlı SMS, mail ya da telefon aramalarını filtreleyerek, reklam ve tanıtımlarına izin vermesi ya da engellemesini sağlayacak önemli bir sistemdir. Kontrol, onay ve izin dahilinde; firmaların kendileriyle iletişime geçmesini tercih eden kullanıcı, istediği zaman ret yönünde karar vererek bu tarz iletişimi engelleme fırsatına da sahip olacaktır.

Vatandaş İleti Yönetim Sistemini Nasıl Kullanacak?

İleti yönetim sistemi resmi internet sitesinde bulunan vatandaş girişi ya da e-devlet platformu üzerinden ulaşılabilen sistem üzerinden, markalar ve izin onay durumlarını görerek işlem sağlanabilecek. Onay verilen ya da reddedilen markalar, süreç içerisinde istenilmesi halinde yeniden değerlendirilebilecek. Onay verilmiş olsa dahi, kampanya ya da tanıtım maillerinin içerisinde, kullanıcının ret yanıtını kolaylıkla verebileceği çıkış linkleri zorunlu olarak yer alacak. Ayrıca ileti yönetim sistemine ayrılacak sesli yanıt sistemi ile de vatandaşların sistem ile ilgili telefon yoluyla da bilgi alması ve onay ve izinlerini yönetmesi mümkün hale gelecektir.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları