İYS Vatandaş Giriş Ekranı Nasıl Kullanılır?

İYS Vatandaş Giriş Ekranı Nasıl Kullanılır?

İleti Yönetim Sistemi vatandaş girişine açıldı. Vatandaşların ileti yönetim sistemini kullanabilmesi ve kendilerine gönderilebilecek ticari iletileri kontrol edebilmesi için öncelikle İYS resmi sayfası üzerinden giriş yapmaları gerekiyor.

İYS resmi sitesinde sağ üst köşede yer alan vatandaş girişi kısmını kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmek için e-Devlet şifrenizi kullanabilir ya da iletişim bilgilerinizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme ilk girişinizde, kullanıcı sözleşmesini okuyup onaylamanız gerekecek. İleti yönetim sistemi anonim şirketi ile karşılıklı imzalanan sözleşme neticesinde sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra; İleti yönetimi yapılması istenen iletişim bilgilerinin sisteme eklenmesi istenmektedir. Cep telefonu ve mail adresinizi sisteme ekledikten sonra, SMS, mail ve aramalarına izin verdiğiniz tüm şirketler alfabetik sıra ile karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda, onay durumlarını görüntülemeniz ve vermiş olduğunuz onayları kaldırmanız mümkündür.

Sıralı listede harflere göre gruplayarak hizmet sağlayıcıları görüntüleyebilir ya da marka ismini yazarak arama yapabilirsiniz. Bir marka veya hizmet sağlayıcı için ret vermeniz durumunda, 3 iş günü içerisinde ticari ileti gönderimi durdurulur. Listede yer alan markalardan birine tıklayarak, hangi tarihte ve hangi kanaldan onay vermiş olduğunuzu da görüntülemeniz mümkün olacaktır. Ayrıca, izine ait detay ekranında; şirket unvanı, vergi ve MERSİS numaraları ile şehir bilgisi de yer almaktadır.

Size ticari ileti gönderen ancak listede yer almayan marka ve hizmet sağlayıcıları olabilir. Bu durumun temel nedeni, 150.000’den az sayıda onaylı iletişim adresine sahip firmalar için sisteme girişlerin devam etmesidir. Bu firmaların İYS girişleri için verilen son tarih 31 Mayıs 2021 olduğundan, 1 Haziran 2021 tarihi itibari ile bu hizmet sağlayıcılarını da listede görmeniz mümkün olacaktır.

İYS Vatandaş Girişi ile;

  • Ticari gönderi izni vermiş olduğunuz tüm firmaları görüntüleyebilir,
  • Firmaların sizinle ticari iletişim kurmalarına onay ya da ret verebilir,
  • Mail, arama ve SMS ile iletişim kuran firmaların unvan, adres ve MERSİS bilgilerine ulaşabilir,
  • Tacir, esnaf ya da bireysel izinlerinizi yönetebilir,
  • Dilediğiniz zaman vermiş olduğunuz izinleri yeniden gözden geçirerek değiştirebilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları