Sanal Mağaza Nedir? Sanal Mağaza Sahiplerinin Bilmesi Gerekenler Nelerdir?

sanalmagaza-kargo

Sanal mağaza aslında mağaza ortamının internet üzerine aktarılmış halidir. Aynı fiziksel ortamda olduğu gibi satıcılar satışa ürünlerini sunar ve alıcılar da aralarında gezip istedikleri ürünleri inceler. Bir sanal mağazaya sahip olmanın iki çeşit yolu vardır. Bunlardan biri internet sitesi kurmak diğeri ise e-ticaret yapan pazaryerleri ile anlaşmaktır. Bir internet sitesi kurmadan önce size işin inceliklerini anlattığımız yazılarımıza göz atmayı unutmayın.

Sanal mağazanın işlevi aslında hali hazırda satışını yaptığınız ürünü ya da satışını yapmak istediğiniz ürünü, e-ticaret ortamında satabilmektir. Bir sanal mağaza sahibinin dikkat etmesi gereken önemli noktalar ise şunlardır:

Sanal Mağazanızda Sadece Stokta Olan Ürünleri Satışa Koyun

Stok durumunuzu da sitenizde belirtmeniz gerekir. Böylelikle müşteri sadece stoklarda mevcut olan ürünü sipariş edebilir ve böylece satıcı zor durumda kalmaz.

Ürünlerinizi Anlaşılır Bir Şekilde Sitenize Yükleyin

Ürünlerin fotoğrafı net olmalı ve açıklamaları doğru yazılmalıdır. Müşteriye doğru bilgi vermek, müşterinin tekrar Sanal Mağazanızdan alışveriş yapma şansını arttırır. Ürünün açıklamasında satılan ürünün çeşidine göre uzunluk, ağırlık ve renk gibi ölçütler yazılmalı müşteriyi kandırma yoluna gidilmemeli, müşteri en doğru şekilde bilgilendirilmelidir.

Kargo Şirketleri ile Anlaşın

sanalmagaza-kargo

Her kargo şirketinin anlaşmaları ve kampanyaları farklıdır. Sipariş sayınıza ve müşteri memnuniyetine göre en uygun kargo şirketi veya şirketleri ile anlaşın.

Ödeme Seçenekleri Sunun

Tıpkı fiziksel mağazacılıkta olduğu gibi müşteri kaybetmemenin yollarından biri de farklı ödeme seçenekleri sunmaktır. Özellikle yeni bir sanal mağaza sahibi iseniz kapıda ödeme seçeneğine sahip olmanız sizi bir adım ileri taşıyacaktır.

Rakiplerinizden Ayrılın

Sanal mağazacılık uçsuz bucaksız bir deniz gibidir. Rakiplerinizin arasından sıyrılmak için farklı ürünlere, farklı fiyatlara ya da farklı hizmetlere sahip olmanız gerekir.

Markanızı ve Mağazanızı Tanıtın

Sanal mağazacılığın en zorlu yanı ise hedef müşteri kitlenize mağazanızı tanıtmaktır. Tanınırlığı arttırmanın en kolay yolu ise hitap ettiğiniz müşterilerin önüne çıkabilecek reklamlar vermektir. Kenara reklam bütçesi ayırmak her zaman faydalı olacaktır.

Bir sanal mağaza açmak sanılanın aksine oldukça kolaydır. Her sektörün internete kaydığı bu dönemde işletmeler de sanal mağazacılığa geçiyor. Çağa ayak uydurmak ve satışlarınızı arttırmak için tek yapmanız gereken bir yazılımcı ile anlaşmak ve markanıza bir sanal kimlik oluşturmak olacaktır. Böylelikle ilk siparişten sonra devamı gelecektir.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları