E-Ticaret Yapmak İçin İş Fikirleri

e-ticarette-is-fikirleri-recel

Yıllık satış hacmi gittikçe artan e-ticaret sektörüne girmek isteyenlerin başlaması gereken ilk nokta satışı yapılacak ürüne karar vermektir. e-Ticaretle ne satabilirim? diyenlere iş fikri arayışı içinde olanlar için birkaç e-ticaret iş fikri: 

Salça, Reçel Gibi Doğal Ürünlerin e-Ticaret Satışı

e-ticarette-is-fikirleri-recelKendi işini kurmak isteyen ev hanımlarının ilk tercihi evlerinde hazırladıkları doğal ürünlerin ticaretini yapmak. Bu ürünlerin yapımı zahmetli olduğundan çalışan kesim tarafından talep oldukça fazla. Zaten en çok talep edilen ürünler de yapımı nispeten zahmetli olan reçel, tarhana, peynir gibi ürünler. Gıdaların içinde bulunan GDO gibi hormonların bu kadar gündemde olduğu günümüzde artık tüketiciler doğal ve ev yapımı olan ürünleri tercih ediyor. Bu yüzden e-ticarete atılmak isteyenler için en güzel seçeneklerden biri ev yapımı ve organik doğal ürünler. Hem talep fazla hem de satıcı toptancı gibi dertlerle uğraştırmıyor.

e-Ticarette El Yapımı Takılar

Son yıllarda instagram butiklerinin popülerleşmesiyle el yapımı takılar da oldukça rağbet görüyor. Yapımı oldukça kolay olan takılar, e-ticarete atılmak isteyen her yaştan kişi için oldukça uygun. 

Otomobil Parçaları ve Aksesuarları e-Ticaret Satışı

Sanayiye gitmek ile uğraşmak istemeyen otomobil sahiplerinin araçları için parça alımında ilk tercihi internet alışverişi. Pandemi süresince hem evi hem arabaları ile ilgilenmeye fırsat bulan insanlar çareyi e-ticarette buluyor. Otomobil parçaları kolay bulunmayan özel parçalar olduğundan ulaşılması epey zor. Tüketiciler de sanayi sanayi gezip parça aramak yerine tek tıkla ulaşabildikleri için epey memnun.

Özel Günler İçin Gıda

Baby shower, sevgililer günü, yıldönümü, doğum günü gibi özel gün kutlamaları günümüzde oldukça yaygın. Bu özel günler için müşteriler adlarına hazırlanmış özel tatlıları tercih ediyor. Ev hanımları için harika bir iş kolu olan bu konsept de getiri oldukça yüksek. Diğer satışların aksine özel gün aşçılığında sipariş üzerine çalışıldığından, düzenli bir iş olmak zorunda da değil. Düzenli bir e-ticaret işi yerine yalnızca müsait olduğunuz günlerde çalışıp ek gelir sağlayabilirsiniz.

Kozmetik ve Güzellik Ürünleri

Influncerlığın artık gerçekten bir iş olarak sayıldığı günümüzde kozmetik sektörü de hiç olmadığı kadar rağbet görüyor. Gıda sektörünün aksine satışı ve kargo aracılığıyla müşteriye ulaştırılması da oldukça kolay. Üstelik kozmetik satışında üretici pozisyonunda olmadan da ticaret yapabilirsiniz. Yalnızca toptancı ile anlaşmanız yeterli.

Bunun dışında e-Ticarette en çok satılan ürünler ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilir; kendi stoklarınızı pazaryeri ile entegre bir şekilde takip etmek isterseniz; Evobulut’u ücretsiz olarak denemeye başlayabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları